Η αποθέωση του «Μπίλαρου» (VIDEO)

09:55 27/3/2015 - Πηγή: AEK365

Η Νέα Φιλαδέλφεια είχε πάντα ανοιχτή την αγκαλιά της για αυτούς που τίμησαν τη φανέλα της ΑΕΚ και δέθηκαν με τον κόσμο της, ακόμα και αν βρέθηκαν σε άλλη ομάδα μετά από αυτήν. Ειδικά ο Θωμάς Μαύρος και ο Βασίλης Δημητριάδης άκουσαν το θερμό χειροκρότημα των οπαδών της ΑΕΚ ακόμα και σε στιγμές που είχαν σκοράρει σε βάρος της παλιάς τους ομάδας, με τις φανέλες του Πανιωνίου και του Αρη αντίστοιχα.

Ο Δημητριάδης

έζησε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια. Ηταν Δευτέρα 27 Μαρτίου 1997, όταν ο αγαπημένος «Βασιλομπίλαρος» των οπαδών της ΑΕΚ επέστρεψε ως παίκτης του Αρη που αποτέλεσε την πρώτη και τελευταία ομάδα της καριέρας του. Μόλις τρεις μήνες μετά την αποδέσμευσή από την ΑΕΚ, μετά από πεντέμιση χρόνια ένδοξης καριέρας, ο Βασίλης Δημητριάδης τέθηκε αντιμέτωπος με τη μεγάλη του αγάπη και έγινε το κεντρικό πρόσωπο του απογεύματος, παρά το γεγονός ότι ο Χρήστος Κωστής είχε κάνει χατ-τρικ (14', 18', 75') στο 5-1 επί του Αρη (τα άλλα γκολ ο Βασίλης Μπορμπόκης στο 40' και ο Τμούρ Κετσπάγια στο 80').

Πριν τον αγώνα, ο αρχηγός της ΑΕΚ Μιχάλης Κασάπης αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν τιμήσει τον αρχηγό του Αρη. Αλλά η πιο ουσιαστική επιβράβευση ήρθε στο 27ο λεπτό, όταν ο Βασίλης μείωσε σε 2-1 και καταχειροκροτήθηκε. Η παρουσία του σχεδόν επισκίασε το αποθεωτικό απόγευμα της ΑΕΚ που προσέθεσε άλλη μια εκθαμβωτική παράσταση στις πολλές που είδε δώσει εκείνα τα χρόνια.

Αν και ο Δημητριάδης βοήθησε πολύ τον Αρη στο δεύτερο γύρο εκείνης της σεζόν, σημειώνοντας οκτώ γκολ, η ομάδα του δεν τα κατάφερε, αφού υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η αγωνιστική γύμνια της, σε συνδυασμό με την αφαίρεση βαθμών για τη γκάφα των παραγόντων της να ξεχάσουν τα δελτία των παικτών στο... πούλμαν πριν από έναν αγώνα με τον Αθηναϊκό, οδήγησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Β' Εθνική.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Μανωλάς, Κωστένογλου, Μ. Βλάχος (64' Μαχαιρίδης) Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Κωστής (76' Μαρτσέλο) Νικολαϊδης

Στις 27 Μαρτίου
27/3/66 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 (Α' Εθνική)
27/3/77 Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-3 (Α' Εθνική)
27/3/88 Βέροια-AEK 1-0 (Α' Εθνική -ήττα με αυτογκόλ του Γιώργου Πεππέ στο 12ο δευτερόλεπτο!)
27/3/94 ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0 (Α' Εθνική -αγχώδης νίκη με πέναλτι του Αλεξανδρή, καθ' οδόν για τον τρίτο σερί τίτλο)

Keywords
Τυχαία Θέματα