Η Αμέρικα πρωταθλήτρια στο Μεξικό

11:38 15/12/2014 - Πηγή: AEK365

Στο Μεξικό, η Αμέρικα πανηγυρίζει το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας της αφού ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα και στη ρεβάνς κέρδισε 3-0 τη Τίγκρες.
Ο δεύτερος τελικός ήταν επεισοδιακός και σημαδεύτηκε από τέσσερις αποβολές με την Αμέρικα να φτάνει στη νίκη και στον τίτλο χάρη σε τέρματα του Αρόγιο (36'), του Αγκιλάρ (61') και του Περάλτα (78').
Η Τίγκρες προσπάθησε να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα αλλά είδε τρεις παίκτες της να δέχονται κόκκινη κάρτα. Ο πρώτος ήταν ο Ερνάν Ντάριο Μπουρμπάνο ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 62'

και δυο λεπτά αργότερα αντίκρισε απευθείας τη κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λαγιούν. Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και η Τίγκρες έμεινε με εννέα παίκτες όταν αποβλήθηκε ο Ντάμιαν Άλβαρεζ για χτύπημα εκτός φάσης.
Στο 72ο λεπτό ήρθε η τρίτη αποβολή για παίκτη της Τίγκρες με τον τερματοφύλακα Γκούζμαν να πηγαίνει πρόωρα στα αποδυτήρια δεχόμενος κάρτα για φάουλ πάνω σε αντίπαλο ενώ το παιχνίδι είχε σταματήσει με οφσάιντ. Ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς τη πρώτη την είχε δεχτεί όταν διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για τα λέιζερ που τον σημάδευαν οι οπαδοί της Αμέρικα.
Η πρωταθλήτρια Αμέρικα τελείωσε και αυτή το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λουίζ Μεντόζα που κορόιδευε τους παίκτες της Τίγκρες.
Ο τίτλος αποτελεί δικαίωση για τον προπονητή της Αμέρικα, τον Αντόνιο Μοχάμεντ, τον οποίο αρκετοί είχαν θεωρήσει "τελειωμένο". Ο Αργεντινός τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν από την Αμέρικα και μετά τη κατάκτηση του τίτλου δήλωσε: "Είμαστε η καλύτερη ομάδα και είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου.
Με έφεραν εδώ για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να γράψουμε ιστορία και αυτό έγινε.
Λέω αντίο γιατί η αξιοπρέπεια μου έρχεται πρώτη από όλα. Από τη στιγμή που μιλάνε με άλλο προπονητή εγώ παίρνω τα πράγματα μου και πάω σπίτι μου.
Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι διευθυντές έχουν το δικαίωμα να προσλάβουν άλλο προπονητή. Απλά δεν μου άρεσε ο τρόπος και ο χρόνος".

Keywords
Τυχαία Θέματα