Η ΑΕΚ που χάνει έναν χρόνο και η... Ερασιτεχνική

15:17 14/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ξημέρωσε λοιπόν η 14η και όλες οι εξελίξεις της... 13ης δείχνουν πως τίποτα δεν είναι ικανό να γυρίσει πίσω το ποτάμι των θετικών εξελίξεων για την ΑΕΚ. Βέβαια μέχρι να μπουν... οι τζίφρες που λέμε και στις μεταγραφές, πάντα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Ωστόσο μετά και την επικύρωση της βαθμολογίας στην Σούπερ Λίγκα, στ' αλήθεια αναρωτιέμαι ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός που θα κάνει οτιδήποτε προς την κατεύθυνση του «Β' Εθνική και χρέη».

Με την ευκαιρία να σημειώσω κάτι που πιστεύω ότι είναι σημαντικό.

Βλέπω ότι κάποιοι φίλοι επιμένουν να λένε ότι πέφτουμε από την Σούπερ Λίγκα στην Football League δύο και χάνουμε δυο χρόνια. Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;

Η ΑΕΚ θυμίζω, δυστυχώς υποβιβάστηκε στην Football League. Ο μόνος τρόπος για να μπορούσε να αποφευχθεί πλέον αυτό το ενδεχόμενο, ήταν είτε να δούμε να υποβιβάζεται ο Άρης λόγω Άρθρου 99 πριν από την επικύρωση της βαθμολογίας, είτε να γινόταν αναδιάρθρωση. Το πόσο πιθανό ήταν να δούμε να συμβαίνει ένα από τα δύο, το αφήνω στην κρίση όσων μπορούν και παρακολουθούν με καθαρό μυαλό τις εξελίξεις...

Ένα χρόνο χάνει λοιπόν η ΑΕΚ.

Επίσης και το θεωρώ κι αυτό πολύ σημαντικό, θα πρέπει να θυμηθούμε πως σε εντελώς ανύποπτο χρόνο μέσα στην σεζόν, αρκετές φορές μάλιστα, χωρίς καμιά ένδειξη για ενδεχόμενο εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη, ξεκαθαρίζαμε σε όλους τους τόνους, πως για την ΑΕΚ εκ των πραγμάτων Football league σε περίπτωση υποβιβασμού, δεν υπήρχε.

Πως λόγω της κατάστασης, δεν θα είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί σε αυτή την κατηγορία και θα πήγαινε στην νέα ερασιτεχνική Γ' Εθνική. Δεν είναι λοιπόν η παρουσία του Μελισσανίδη που έβαλε στην ζωή μας την Γ' Εθνική. Κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό.

Ήταν η κατά 90% σίγουρη περίπτωση μετά τον αγωνιστικό υποβιβασμό. Μια περίπτωση την οποία η ενεργοποίηση του Μελισσανίδη για γήπεδο και ομάδα, την έκανε από καταστροφή, ευκαιρία για αναγέννηση σε όλα τα επίπεδα.

Βέβαια η εμπάθεια και η τυφλαμάρα κάποιων αμετανόητων, δεν θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να παρουσιάσει τον Μελισσανίδη ως «υπεύθυνο». Ετσιθελικά θα κάνουν ότι δεν έχουν υπόψη τους ότι η ΑΕΚ κατά 90% στην Γ' Εθνική θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς και θα συνεχίζουν το τροπάριο.

Ας το συνεχίζουν. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν ασχολείται μαζί τους.

Από εκεί και πέρα, έχει αρχίσει και μια άλλη άτοπη συζήτηση από κάποιους. Ίσως και μερικοί να το κάνουν κι εκ του πονηρού...

Εμφανίζεται ο Μελισσανίδης διατεθειμένος να μπει μπροστά για το γήπεδο και την ομάδα κι ακούω με μεγάλη μου έκπληξη κάποιους να αναρωτιούνται και δημόσια αρκετές φορές, αν «θα πληρώσει για τα τμήματα της Ερασιτεχνικής κι αν θα έχουμε ομάδες για να κατακτάνε τα πρωταθλήματα». Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, συνοδεύεται κι από έμμεσες τοποθετήσεις ότι έχει την...υποχρέωση να το κάνει.

Αυτό που γνωρίζω εγώ, είναι ότι ο Μελισσανίδης δεν έχει καμιά πρόθεση, πολύ περισσότερο και υποχρέωση, να ανακατευτεί με τα τμήματα της Ερασιτεχνικής. Φυσικά θεωρώ αυτονόητο πως αν χρειαστεί κάποιες φορές, δεν θα πει «όχι» σε βοήθεια, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να πιστέψει κανείς ότι έρχεται ο Μελισσανίδης για να αναλάβει την Ερασιτεχνική και να φτιάξει ομαδάρες σε όλα τα τμήματα.

Ο Μελισσανίδης αυτή τη στιγμή στοχεύει στο να προκύψει ένα διοικητικό σχήμα στην Ερασιτεχνική που θα συνεργαστεί σωστά μαζί του, στο μεγάλο στοίχημα για όλη την ΑΕΚ. Την κατασκευή του γηπέδου.

Από εκεί και πέρα η διοίκηση που θα προκύψει, θα κάνει τον προγραμματισμό της και πιστεύω ότι ο προσανατολισμός είναι προς ένα σχέδιο ρεαλιστικό, ένα σχέδιο λιτότητας μέχρι να φτιαχτεί το γήπεδο και το κλειστό γυμναστήριο. Το δεύτερο θα έχει και την μεγάλη σημασία για την «Μάνα ΑΕΚ».

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ αν θέλει να λειτουργήσει σωστά, για μένα πρέπει να πάρουν όλοι απόφαση ότι σωστό είναι να ασχοληθεί με το αναπτυξιακό κομμάτι μέσω των υποδομών, ειδικά από τη στιγμή που θα έχει την δυνατότητα να το κάνει σωστά. Δηλαδή από τη στιγμή που θα διαθέτει και τις εγκαταστάσεις. Κάτι που παίρνει πάνω του ο Μελισσανίδης.

Και χωρίς υπερβολές στο οικονομικό, να προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική στα αθλήματα που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον με δικούς της αθλητές κατά κόρο και με συμπληρώματα με μεταγραφές όπου κι όταν χρειάζεται.

Τέλος πάντων, ότι και να γίνει με την Ερασιτεχνική, όποιο σχέδιο και να έχουν οι άνθρωποι που θα αναλάβουν από εδώ και πέρα την διοίκηση της, καλό είναι τον Μελισσανίδη στην κουβέντα για τα τμήματα να μην τον ανακατεύει κανένας.

Τον Μελισσανίδη τον ενδιαφέρει το γήπεδο και το κλειστό που θα είναι έτσι κι αλλιώς η ανάσα ζωής για την Ερασιτεχνική και το ποδόσφαιρο. Φιλοδοξία του είναι η προσπάθεια που βάζει μπροστά, να συσπειρώσει οικονομικούς παράγοντες που κάποιοι από αυτούς θα έχουν την δυνατότητα και την όρεξη, να ασχοληθούν περισσότερο με πράγματα που τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρουν.

Γενικά πρέπει να παραδεχτώ ότι με εκνευρίζει πάρα πολύ, να βλέπω να ξεδιπλώνεται μπροστά μας η δυνατότητα που ξεδιπλώνεται για γήπεδο και ποδοσφαιρική ομάδα και να βγαίνουν και να ακούω να λένε «αν θα πληρώσει ο Μελισσανίδης τους αθλητές του Χάντμπολ». Μη τρελαθούμε κιόλας... Ούτε συμμέτοχος στην δημιουργία των τμημάτων ήταν, ούτε κατάρτισε τον προϋπολογισμό τους, ούτε είπε ποτέ ότι ενδιαφέρεται να εμπλακεί.

Για να μη ξεχνιόμαστε μάλιστα, την μία και μοναδική φορά που είπε ότι εκτός από το γήπεδο αναλαμβάνει την ευθύνη και για τα τμήματα, δηλαδή το 2005, του είπαμε «όχι, φύγε από δω, θέλουμε Ζούπα και ΟΔΔΥ». Μη ζητάμε και τα ρέστα από πάνω.

Αφήστε που έτσι κι αλλιώς πρόκειται για παραπλανητική κουβέντα. Δηλαδή μια ΑΕΚ πανίσχυρη στο ποδόσφαιρο, με δικό της γήπεδο, με δικό της κλειστό για μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, θα έχει μια Ερασιτεχνική που θα φυτοζωεί; Αποκλείεται.

Οι τελευταίες διοικήσεις στην Ερασιτεχνική, με πολύ αντίξοες συνθήκες και με όπλο την διάθεση κάποιων ανθρώπων προερχόμενων βασικά από την Original να «ματώσουν», κατάφεραν να πετύχουν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα με κορυφή τους τίτλους στο Χάντμπολ και στο Βόλεϊ Γυναικών.

Αποδείχθηκε όμως πως από την στιγμή που η ΑΕΚ στερείται τα βασικά για να αναπτυχθεί μέσω των υποδομών της και με την ΠΑΕ σε συνθήκες οικονομικής καταστροφής, αυτές οι προσπάθειες δεν μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ξεκινάει από τον Μελισσανίδη λοιπόν, μια διαδικασία που εφόσον επιτύχει, από τους βασικούς ωφελημένους σε όλα τα επίπεδα, θα είναι η Ερασιτεχνική. Γι' αυτό ας μην μεμψιμοιρούμε πριν καν το «καλημέρα». Ειδικότερα ας μη ψάχνουμε πλάγιους τρόπους, για να «τραυματίσουμε» το προφίλ του ανθρώπου που έρχεται να δώσει μια λύση για την ΑΕΚ, μέσα από το χάος.

Keywords
Τυχαία Θέματα