Η ΑΕΚ έρχεται να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

12:20 24/8/2014 - Πηγή: AEK365

Θα μπορούσα να γράψω κάλλιστα στον τίτλο για την ΑΕΚ που «ήρθε» και όχι που «έρχεται», αλλά ας είμαστε τυπικοί σε κάποια πράγματα, αφού πρέπει να φύγει κι αυτή η χρονιά. Η ΑΕΚ λοιπόν, έρχεται και έρχεται φουριόζα, καθαρή, τίμια, έτοιμη και αποφασισμένη να αλλάξει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χθεσινό φιλικό με τη Ρόμα, τη στιγμή που ξεκινούσε το δεύτερο και τελευταίο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα χωρίς την παρουσία της, ήταν ένα βροντερό

μήνυμα επιστροφής...

Τα εισιτήρια που κόπηκαν; 27.162 ήταν η επίσημη εκκαθάριση. Μάλιστα! Ομάδα... Β' Εθνικής, μέσα στον Αύγουστο σε ένα φιλικό έκοψε 27.162 εισιτήρια! Ξανά... μάλιστα. Την ίδια στιγμή που το Καραϊσκάκη του πρωταθλητή Ολυμπιακού ήταν μισοάδειο και δυσκολεύομαι αφάνταστα να πιστέψω πως θα βρεθεί τόσος κόσμος σήμερα σε κάποιο από τα υπόλοιπα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας.

Δεν υπάρχουν άλλα λόγια γι' αυτόν τον συγκλονιστικό κόσμο της ΑΕΚ που επιτέλους δείχνει κι αυτός να πατάει γερά στα πόδια του και να σηκώνεται. Όπως γερά στα πόδια της αρχίζει και πατάει αυτή η ομάδα που δημιουργεί ο Δέλλας. Κόντρα στη σπουδαία αυτή Ρόμα η ΑΕΚ έπαιξε στα ίσια. Την κόντραρε, θα μπορούσε να την είχε κερδίσει αν έμπαινε η μπάλα στο πλεκτό στις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες που έχασαν οι παίκτες του Δέλλα, πριν κάνουν το λάθος στο 45' και στο σουτ φάουλ του Ιτούρμπε, άνοιγε το τείχος με αποτέλεσμα να γίνει το 0-1. Ήταν ξανά εξαιρετική η ΑΕΚ. Πίεση στον αντίπαλο, κλεψίματα, πάθος, σωστή αμυντική τακτική, σούπερ πλάγια μπακ (ειδικά ο Μπακάκης έκανε ματσάρα), σούπερ ο Μάνταλος μέχρι να αντικατασταθεί αναγκαστικά, καλός και ο Κορδέρο, αλλά και ο Ανάκογλου ανασταλτικά. Όλα αυτά, πάμε να το ξαναπούμε, κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα που είναι μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του Καμπιονάτο, το οποίο ξεκινάει την άλλη εβδομάδα.

Η ΑΕΚ φτιάχνει κάτι καλό, κάτι δυνατό. Το τονίσαμε και από το Πήλιο. Ο Δέλλας δουλεύει καλά και έχει παίκτες να βγάλει στο γήπεδο η ομάδα αυτά που έχει στο μυαλό του. Επειδή όμως συμμερίζομαι την ταπεινότητα των παικτών, θέλω να την ακολουθήσω, καθώς έτσι είναι σωστό να γίνει, προκειμένου να έρθει ακόμη πιο γρήγορα ένα ακόμη καλύτερο αύριο: Η ΑΕΚ δεν έχει πετύχει ακόμη ΤΙΠΟΤΑ. Τώρα ξεκινάει. Ξεκίνησε καλά, όμως και η συνέχεια επιβάλλεται να είναι ανάλογη. Θέλει έναν φορ που να «σκοτώνει» σαν πρώτη λύση μέσα στον Αύγουστο και αν δεν αποκτηθεί κι άλλο αμυντικό χαφ, βλέπουμε τον Γενάρη. Αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, η ΑΕΚ χρειάζεται έναν γκολτζή που να τελειώνει εύκολα τις φάσεις. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Τα πάρτι τώρα ξεκινούν και το επόμενο είναι την Παρασκευή κόντρα στον... Φωκικό!

Αυτή η ΑΕΚ όπως διαμορφώνεται σε όλα τα επίπεδα (κόσμος, διοίκηση, παίκτες, προπονητής) είναι ικανή να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ιστορία του. Να το κάνει πιο ενδιαφέρον, πιο όμορφο, περισσότερο ποδοσφαιρικό και όχι τόσο... μονόπατο, κακόγουστο και ανούσιο. Όλα τώρα αρχίζουν... Και το ταξίδι αυτή τη φορά θα έχει όμορφο προορισμό.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο site coppa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα