«Η ΑΕΚ είναι τεράστια ομάδα και θα επιβιώσει»

10:37 9/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ως μία μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του, χαρακτηριζεί ο Σωκράτης Τσουκαλάς την (μόλις χθες) ειδοποίηση που είχε από την ΑΕΚ να δώσει το «παρών» στη σημερινή «πρώτη» της ομάδας. Ο 20χρονος δεξιός μπακ, μίλησε στην ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, δηλώνοντας έτοιμος να παλέψει και να διεκδικήσει μια θέση στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

«Χθες (σ.σ. Κυριακή) με ειδοποίησαν να πάω τη Δευτέρα στα Σπάτα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Πάλεψα πολύ στις προπονήσεις όλες αυτές

τις ημέρες και αυτή η κλήση είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειές μου. Τώρα θα πρέπει να τα δώσω όλα, το 100% και ακόμα παραπάνω! Είναι πολύ σημαντικό για μένα και με γεμίζει αισιοδοξία. Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι, καθώς βλέπω πως οι κόποι μου εκτιμώνται», μας είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να προπονηθώ με την πρώτη ομάδα και μέσα από την προπόνηση να διεκδικήσω μια θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ. Τώρα πρέπει να δείξω τι αξίζω. Νιώθω έτοιμος να ανταπεξέλθω γιατί έχω δουλέψει πάρα πολύ και έχω αποκτήσει και αρκετές εμπειρίες, μιας και πέρυσι αγωνίστηκα σε πολλά ματς με τον Απόλλωνα, που ήμουν δανεικός. Θέλω να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και σταδιακά να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου».

Στη συνέχεια, ο Τσουκαλάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, δηλώνοντας πως η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος και θα τα ξεπεράσει, αρκεί να έχει τον κόσμο στο πλευρό της, τον οποίο έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ. Επίσης, μίλησε και για τους Λυμπερόπουλο, Δέλλα και Γεωργέα, οι οποίοι, όπως είπε, τον βοήθησαν πολύ να βελτιωθεί σαν ποδοσφαιριστής.

«Η ΑΕΚ είναι τεράστια ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα πάει πάλι εκεί που της αξίζει. Στην κορυφή. Ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα και να την στηρίξει. Να στηρίξει και εμάς που είμαστε νέα παιδιά και χρειαζόμαστε την βοήθειά του. Τώρα τον έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ και ξέρω ότι οι φίλαθλοι δεν θα αφήσουν την ομάδα μόνη της. Είναι όνειρό μου να αγωνιστώ με την ΑΕΚ. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ αρχικά στο ρόστερ και στη συνέχεια και στην ενδεκάδα. Θα τα δώσω όλα για την ομάδα μου. Πιστεύω πως οι συνθήκες που επικρατούν τώρα στην ΑΕΚ δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία σε όλους εμάς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να πάρουμε χρόνο συμμετοχής και να δείξουμε τι αξίζουμε. Αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο να παλεύουμε και να δουλεύουμε σκληρά», είπε χαρακτηριστικά και ολοκλήρωσε με τα εξής: «Μου έκανε πολύ καλό το ότι προπονήθηκα πέρυσι, έστω και για λίγο, με παίκτες όπως ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας και ο Γεωργέας. Είναι τεράστιες προσωπικότητες και πήρα πάρα πολλά από αυτούς. Με βοήθησαν στο να βελτιωθώ και να καταλάβω καλύτερα πολλά πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα