Η ΑΕΚ δυνάμωσε…

11:32 1/2/2013 - Πηγή: AEK365

Εξαιρετικά αποτελέσματα είχε για την ΑΕΚ το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Πετρόπουλος, Μητρόπουλος, Τσουμάγκας, Καραλής και τώρα στο φινάλε Ανάκογλου και Αναστασόπουλος ήρθαν στην ΑΕΚ και την κάνουν ήδη πιο δυνατή αγωνιστικά. Πλέον ο Έβαλντ Λίνεν έχει πολλές επιλογές και η μοναδική θέση στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει πληρότητα είναι εκείνη του αριστερού μπακ. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Γερμανός έπραξε σωστά αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο, η ΑΕΚ

από εδώ και στο εξής σε κάθε θέση (πλην του αριστερού μπακ) έχει περισσότερες από μία επιλογές... Ας τα δούμε όλα αναλυτικά και ας έχουμε στο μυαλό μας, ότι δημιουργείται μία ομάδα όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον...

ΤΕΡΜΑ:

Ο Κωνσταντόπουλος και ο Αραμπατζής είναι οι δύο πρώτες λύσεις για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ από πίσω έρχεται και ο Θοδωρής Μοσχονάς.

ΑΜΥΝΑ:

Δεξί μπακ: Βαλεντίνος Βλάχος και Αρκούδας. Ο πρώτος δείχνει σταθερότητα, ο δεύτερος ανεβαίνει συνεχώς και με αποκορύφωμα την εμφάνισή του στο ματς με τον ΟΦΗ δείχνει ότι μπορεί να σταθεί με πολλές αξιώσεις στη βασική ενδεκάδα. Με συνεχή δουλειά και οι δύο μπορούν για πολλά χρόνια να συνθέσουν ένα στέρεο δίδυμο στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ. Υπάρχει επίσης και ο Τσουκαλάς.

Στόπερ: Μπορεί να έφυγε ο Κοντοές, αλλά η ΑΕΚ έχει παίκτες με μέλλον στο κέντρο της άμυνά της. Κουτρουμπής, Μπουγαϊδης, Τσούπρος είναι στην πρώτη γραμμή, ακολουθεί ο Γιάγκο, ενώ από πίσω έρχονται παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος Βλάχος και ο Ντούμπερετ, που ακόμη δεν έχουν πάρει ευκαιρίες.

Αριστερό μπακ: Μετά τη φυγή Κοντοέ, Λαγού και τον δανεισμό του Τσαμουρλίδη, η ΑΕΚ έχει μείνει μόνο με τον Τσουμάγκα, που ήρθε μεν τώρα στην ομάδα, αλλά δείχνει ικανός να σταθεί. Υπάρχει κι ο Αρκούδας ως εναλλακτική λύση γι' αυτή τη θέση, όμως η ομάδα χρειάζεται παίκτη εκεί. Ενώ πρέπει ο Λίνεν να δοκιμάσει και τον Νικολόπουλο στις προπονήσεις.

ΚΕΝΤΡΟ:

Αμυντικό χαφ: Η θέση στην οποία η ΑΕΚ είχε σοβαρό πρόβλημα και έλυσε... Όλο το καλοκαίρι δεν μπορούσε να πάρει ένα αμυντικό χαφ της προκοπής, τώρα όμως απέκτησε τον «σκύλο» Παύλο Μητρόπουλο, ενώ ήρθε και ο Αναστασόπουλος. Ως αμυντικό χαφ επίσης μπορεί να παίξει ο Φέτσης και υπό προϋποθέσεις ο Κορδέρο, ακόμα και ο Ανάκογλου.

Δεξί χαφ: Υπάρχουν λύσεις πλέον: Ο Κορδέρο αποτελεί εγγύηση ως εσωτερικό δεξί χαφ. Τώρα με την προσθήκη και του Ανάκογλου, αλλά και του Αναστασόπουλου οι λύσεις αυξάνονται. Μπορεί να παίξει εκεί επίσης και ο Φέτσης, αλλά και ο Καραλής με τον Φούντα... (ειδικά την τελευταία λύση, ο Λίνεν την σκέφτεται έντονα για το ματς με τον Πανιώνιο).

Αριστερό χαφ: Ο Ρίκκα έχει ανέβει και έχει κερδίσει δίκαια θέση ως αριστερό εσωτερικό χαφ. Επίσης εκεί μπορεί να αγωνιστεί ο Ανάκογλου, αλλά και ο Κορδέρο που παίζει παντού στο κέντρο. Σε ειδική αποστολή ως αριστερό χαφ μπορεί να παίξει επίσης και ο Κατίδης.

Επιτελικός χαφ: Η ΑΕΚ έχει το επόμενο 10άρι της Εθνικής και το όνομά του είναι Γιώργος Κατίδης. Ο Λίνεν εμπιστεύεται περισσότερο όμως σε αυτή τη θέση τον Γκερέιρο, ενώ υπάρχει και η λύση του Γροντή. Φυσικά πίσω από τους δύο φορ μπορεί να αγωνιστεί ακόμα και ως βασικός ο Ανάκογλου. Είναι η φυσική του θέση και μπορεί να σταθεί στην ΑΕΚ...

ΕΠΙΘΕΣΗ:

Πολλές οι επιλογές για τον Γερμανό στην επίθεση. Ξεκινάει με τον Πετρόπουλο και μπορεί έπειτα να τον πλαισιώσει με έναν εκ των: Παυλή, Φουρτάδο, Κατσικοκέρη, Σταματή και φυσικά τον Κατίδη!

Όλα τα παραπάνω με διάταξη 4-4-2 και ρόμβο. Εφόσον κάποια στιγμή ο Λίνεν θελήσει να επιστρέψει στο 4-3-3 η λύση Καραλή για τη δεξιά πτέρυγα υπάρχει πλέον, ενώ εκεί μπορεί να παίξει και ο Φούντας. Υπάρχει επίσης και η επιστροφή του Καλογέρη που μελλοντικά μπορεί να βοηθήσει, ενώ στα υπ' όψιν είναι ο Παπαδημητρίου και ίσως πάλι κάποια στιγμή ο Κουρέλλας. Η ΑΕΚ έχει παίκτες που με την κατάλληλη δουλειά μπορούν τόσο τώρα όσο και μελλοντικά πάρα πολλά και να την ανεβάσουν επίπεδο...

Keywords
Τυχαία Θέματα