«Η Eθνική διεκδικεί νίκες»

15:48 17/9/2013 - Πηγή: AEK365

H εθνική γυναικών έχει βάλει... μπροστά τις μηχανές για τα παιχνίδια της β' προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κόντρα στην Ουγγαρία (02/10), τη Λετονία (03/10), το Μαυροβούνιο (04/10), το Ισραήλ (05/10) και την Ελβετία (06/10) στον όμιλο που θα γίνει στην πόλη Ραανάνα με τις πρώτες προπονήσεις στο Λουτράκι.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη, μίλησε στο volleyball.gr για το ξεκίνημα της προετοιμασίας, τον στόχο της «γαλανόλευκης», αλλά και τις πρώτες

του εμπειρίες στην Α2 Ιταλίας με την Αρτζεντάριο.

«Ξεκινάμε σε άλλη βάση, σε σχέση με το καλοκαίρι, καθώς τα περισσότερα κορίτσια στην ομάδα ξέρουν τον τρόπο δουλειάς και έχουν προστεθεί τέσσερα νέα πρόσωπα. Είμαστε λοιπόν, πιο μπροστά σε σχέση με το καλοκαίρι. Έχουμε κάνει δύο προπονήσεις μέχρι τώρα, θα συνεχίσουμε τη δουλειά και την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε φιλικά προπονητικού χαρακτήρα. Έχουμε στα χέρια μας και αγώνες από τους αντιπάλους και προχωράμε σιγά σιγά σε πιο τακτικά κομμάτια», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Όσο για τον στόχο; «Αυτή τη στιγμή οι αντίπαλοι δείχνουν να είναι στην επόμενη ταχύτητα από εμάς, αλλά επειδή θέλουμε στο άμεσο μέλλον να λέμε πως αυτές οι ομάδες είναι στα μέτρα μας, πρέπει από τώρα να διεκδικούμε νίκες. Στο Ισραήλ περιμένουμε να δούμε και τι 12άδες θα κατεβάσουν, αλλά έτσι κι αλλιώς εμείς ετοιμαζόμαστε για να παίξουμε με τον τρόπο που προσπαθούμε να περάσουμε στην ομάδα», εξήγησε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην εμπειρία του από την ομάδα του Τρεντίνο, κατέληξε: «Πήγα σε μία ομάδα που ο βασικός της κορμός είναι με κορίτσια U18 συν δύο-τρία έμπειρες παίκτριες. Στόχος λοιπόν είναι η τετράδα στις Νεάνιδες και ό,τι καλύτερο στις Γυναίκες. Συνάντησα αξιόλογα και ελπιδοφόρα παιδιά με αθλητική κουλτούρα διαφορετική σε σχέση με την Ελλάδα καθώς έχουν περισσότερες παραστάσεις. Το πρότζεκτ είναι καλά οργανωμένο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι οικονομικά ισχυρό, γιατί είναι κάτι που συγχέουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. Δουλεύουμε για να εξελίσσουμε αυτά τα κορίτσια».

Keywords
Τυχαία Θέματα