Γλίτωσε η Σάντερλαντ...

00:01 7/5/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 36η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ- ΣΤΟΟΥΚ: 1-1
Γήπεδο: Στάδιο του φωτός

Η Σάντερλαντ μπορεί να είχε παίκτη λιγότερο από το 34ο λεπτό απέναντι στη Στόουκ, αλλά είχε και ψυχή στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1-1 στο «Στάδιο του Φωτός»! Φοβερή αλλαγή στην ψυχολογία των «μαυρόγατων» μετά την ανάπαυλα, με τον Πάολο Ντι Κάνιο να τους μεταφέρει λίγο από το ταπεραμέντο του.

Οι «πότερς» είχαν προηγηθεί από το 9ο λεπτό με το γκολ του Γουόλτερς κι ενώ όλα

έδειχναν ότι το σύνολο του Πιούλις θα έπαιρνε μια άνετη νίκη, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Γκάρντνερ στο 34', όλα άλλαξαν!

Ο Ντι Κάνιο είπε τα... μαγικά λόγια στους παίκτες του στο ημίχρονο και αυτοί βγήκαν στο γήπεδο με αποφασιστικότητα για την αποφυγή της ήττας. Πέτυχαν το στόχο τους με το γκολ του Ο'Σέι στο 63', αλλά δεν παύουν να αγχώνονται και να εμπλέκονται στα σενάρια υποβιβασμού.

Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι επιβίωσης, η εμφάνιση της Σάντερλαντ δεν έπεισε κανέναν. Με τον Άνταμ Τζόνσον να είναι... ο μοναδικός που έτρεχε σε όλο το γήπεδο για να πάρει τη μπάλα και να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας του, η Στόουκ δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στις ανάγκες του παιχνιδιού. Μάλιστα, εκμεταλλεύτηκε και την κάκιστη αμυντική λειτουργία των «μαυρόγατων» στο 9ο λεπτό, όταν ο Γουόλτερς με διπλή προσπάθεια, βλέποντας τη μπάλα αρχικά σε κεφαλιά να σταματάει στην πλάτη του Γκρέιαμ, να γράφει το 1-0. Για τους «πότερς», ο Τσάρλι Άνταμ έλυνε και έδενε στη μεσαία γραμμή και κέρδισε και την αποβολή του Κρεγκ Γκάρντνερ στο 34', έπειτα από πολύ σκληρό μαρκάρισμα.

Η Στόουκ, με το αριθμητικό πλεονέκτημα, πλέον, μπορούσε να φέρει το ματς στα μέτρα της. Να κυκλοφορήσει ατάραχη τη μπάλα, να έχει το πάνω χέρι και να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο. Η Σάντερλαντ, στην επανάληψη, έπρεπε να τρέξει πολύ περισσότερο και η αλήθεια είναι ότι το επιχείρησε. Δεν το έβαλε κάτω. Τα λόγια του Ντι Κάνιο στην ανάπαυλα ήταν... τόσο σκληρά που όλοι οι ποδοσφαιριστές του μάχονταν για κάθε μπαλιά. Ο Άνταμ Τζόνσον μόνος του και ξαφνικά... βρήκε παρέα. Αρχικά ο Κουεγιάρ στο 61' είδε τον Γουάιτχεντ να διώχνει πάνω στη γραμμή και στο 63ο λεπτό, ο Τζον Ο'Σέι ισοφάρισε σε 1-1! Ο Ρόους είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Μπέγκοβιτς στο 80' από ωραίο σουτ που έκανε και το ισόπαλο σκορ έμεινε μέχρι τέλους.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινιολέ, Κόλμπακ, Ρόους, Κουεγιάρ, Ο'Σέι, Εντιαγέ, Γκάρντνερ, Λάρσον (86' Βον), ΜακΚλιν, Γκρέιαμ, Τζόνσον (90' Μπάρντσλεϊ)

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Σότον, Γουίλσον (46' Κάμερον), Χουτ, Σόουκρος, Γουάιτχεντ, Άνταμ (83' Εθέρινγκτον), Ενζονζί, Γουόλτερς, Κράουτς (90' Τζόουνς), Ζερόμ

Keywords
Τυχαία Θέματα