Γκάφα Ραχόι στο συλλυπητήριο μήνυμα για τα θύματα του τρένου

15:02 25/7/2013 - Πηγή: AEK365

Σε μια χοντρή γκάφα υπέπεσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι στην προσπάθειά του να συλλυπηθεί τις οικογένειες των θυμάτων από τον εκτροχιασμό ενός τρένου στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

Το γραφείο τύπου του εξέδωσε ένα συλλυπητήριο μήνυμα του Ραχόι, όμως η τελευταία παράγραφος του κειμένου εξέφραζε τη λύπη του πρωθυπουργού για το «θάνατο και τις υλικές ζημιές στο Γκανσού» -σεισμόπληκτη περιοχή της Κίνας!

Φυσικά το μήνυμα έκανε το γύρο του διαδικτύου και απέσπασε πλήθος σκωπτικών σχολίων στον ευρωπαϊκό Τύπο.

Στο μήνυμα που εκδόθηκε τη νύχτα της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός

ξεκινά δηλώνοντας «συντετριμμένος από την είδηση του εκτροχιασμού τρένου στα προάστια του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα», και στην τέταρτη παράγραφο καταλήγει με τη δέσμευση πως θα διερευνηθούν τα «αίτια αυτού του τραγικού δυστυχήματος».

Αυτό θα έφτανε και θα περίσσευε για μία ανακοίνωση που -ούτως ή άλλως- θα περνούσε στα ψιλά στα δημοσιογραφικά γραφεία, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα και διάσωση στο τόπο του δυστυχήματος.

Το μήνυμα όμως συνέχιζε. «Επιθυμώ να σας μεταφέρω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου τόσο για την απώλεια ανθρώπινων ζωών όσο και για τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός ο οποίος σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Γκανζού» ήταν η πέμπτη και τελευταία παράγραφος -η οποία προφανώς «ξεκόλλησε» από το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον πολύνεκρο σεισμό στην Κίνα.

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα είχε ανέλθει στους 77. Ο Ραχόι, που κατάγεται μάλιστα ο ίδιος από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, πήγε στην πόλη το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα