Γιέπες: Όπλο της Ελλάδας η άμυνα

20:31 12/6/2014 - Πηγή: AEK365

Το εγκώμιο της Εθνικής μας ομάδας έπλεξε ο Μάριο Γιέπες.

Πως είναι να πηγαίνεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Είναι το όνειρο της ζωής μου. Κάτι που πάντα ήθελα. Από τη στιγμή που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, έβλεπα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ευχαριστώ τον Θεό που κατάφερα να κάνω το παιδικό μου όνειρο πραγματικότητα. Έχω άγχος και φαντάζομαι πως θα είναι την ημέρα του αγώνα. Νιώθω σαν παιδί με ένα καινούργιο παιχνίδι. Νιώθω την απόλυτη χαρά. Το ευχαριστιέμαι αρκετά και ελπίζω να τα πάμε καλά...
Νιώθεις μήπως γερασμένος για μία τόσο απαιτητική διοργάνωση;
Όχι,

καθόλου... Είμαι 38 και έχω μεγάλη εμπειρία που κατάφερα να συγκεντρώσω παίζοντας στην Κολομβία, στην Αργεντινή και στην Ευρώπη. Είμαι σοβαρός και υπάκουος παίκτης και έτσι με κάλεσε ο προπονητής.
Πως είναι ο Ζοσέ Πέκερμαν ως προπονητής;
Είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος. Έχει εμπειρία από Μουντιάλ. Είναι ένα παράδειγμα για εμάς, καθώς μας δίνει κίνητρο, κρατάει την αρμονία και την συγκέντρωση της ομάδας.
Πως είναι η ομάδα λίγες μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι;
Δυνατή. Είμαστε ενωμένοι, μυαλωμένοι και δεσμευμένοι στον ίδιο σκοπό. Για εμάς το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μία ανταμοιβή για την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Θα αφήσουμε το... κορμί μας στο γήπεδο. Είμαστε μία οικογένεια με έναν κοινό στόχο, την επιτυχία. Για αυτό θα τα δώσουμε όλα...
Πως νιώθεις ως αρχηγός της ομάδας;
Το να είσαι αρχηγός και να αποτελείς την φωνή του προπονητή στο γήπεδο, είναι οτι θα μπορούσε να ζητήσει ένας ποδοσφαιριστής. Είναι μεγάλη χαρά, αλλά και ευθύνη παράλληλα. Ευτυχώς η ομάδα είναι πολύ ενωμένη και αυτό βοηθάει.
Με ποιον νιώθεις καλύτερα να παίζεις μαζί στην άμυνα;
Με τον Ζαπάτα παίζαμε καλά στην Μίλαν. Με τον Βαλντές έχουμε παίξει κάποια παιχνίδι. Θα πρέπει όμως να μάθω να παίζω και με τον Μπαλάντα.
Τι ξέρεις για τους αντιπάλους;
Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Δεν είναι εύκολος, όπως νομίζει αρκετός κόσμος. Η Ελλάδα παραδοσιακά μένει πίσω για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Είναι μία ομάδα που κοιτάζει το πως να παίζει με αντεπιθέσεις. Η Ιαπωνία είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα και παίζει καλά στην περιοχή. Η Ακρή Ελεφαντοστού είναι δυνατή ομάδα με πανίσχυρη επίθεση. Ο Γιάγια Τουρέ είχε μία καταπληκτική σεζόν στην Μάντσεστερ Σίτι. Πρέπει να δούμε όμως το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα