Γιατί δεν ανησυχούν στην ΑΕΚ για την εκκαθάριση

20:12 13/12/2013 - Πηγή: AEK365

Η διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ ουσιαστικά ολοκληρώθηκε την Δευτέρα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ που ενέκρινε τον ισολογισμό εκκαθάρισης και ουσιαστικά με την δημοσίευση των αποφάσεων της ΓΣ στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η διαδικασία έχει τελειώσει. Με λίγα λόγια την επόμενη μέρα η ΑΕΚ αν το ήθελε γινόταν ξανά ΠΑΕ και έπαιρνε νέο ΑΦΜ με την επωνυμία και

πάλι ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτό αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι με την συμμετοχή στην Β ΕΘνική.

Ο λόγος που στην ΑΕΚ δεν ασχολούνται καν με την αγωγή του Οικονομόπουλου που ζητάει την ακύρωση της εκκαθάρισης με επιχείρημα το ότι ορίστηκε ένας εκκαθαριστής ενώ το καταστατικό μιλάει για 2 εώς 4 είναι πως η ερμηνεία του νόμου και του καταστατικού εγκρίθηκε από το υπουργείο Εμπορίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (αριθμός ΦΕΚ 41499-7-2013). Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ.

Αυτό το γεγονός είναι και η μεγαλύτερη ασπίδα της ΑΕΚ αφού για να δημοσιευτεί πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο νομιμοτητας και σκοπιμοτητος και αν είχε το παραμικρό λάθος το υπουργείο που φυσικά έκανε αντιπαραβολή με το καταστατικό της ΠΑΕ δεν θα το δημοσίευε ποτέ, όπως διαβεβαίωσαν το aek365 νoμικοί και οικονομικοί κύκλοι της ΑΕΚ. Συνεπώς η ερμηνεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο καταστατικό και τον νόμο Ανωνύμων εταιριών έγινε δεκτή από το Υπουργείο Εμπορίου και το νομικό του τμήμα και στην ΑΕΚ είναι σίγουροι πως η αγωγή Οικονομόπουλου αν τελικά εκδικαστεί δεν θα έχει καμία τύχη. Για όλη την υπόθεση είναι ενήμερος φυσικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης και για τον λόγο αυτό δεν έχει καν ασχοληθεί με τον Οικονομόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα