Γιαννακόπουλος: Ο Μήτρογλου θυμίζει... Ιμπραΐμοβιτς!

16:46 24/10/2013 - Πηγή: AEK365

Η ασίστ του Κώστα Μήτρογλου στην φάση του γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες κόντρα στην Μπενφίκα θύμισε... Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σύμφωνα με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο ο οποίος σημείωσε πως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε τον διεθνή φορ ο Ερνέστο Βαλβέρδε βοήθησε πολύ τον ποδοσφαιριστή.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον SENTRA FM

103.3
Για την τακτική του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Μπενφίκα: «Υπήρχε στρατηγικό πλάνο, η ομάδα αλλά και ο προπονητής δείχνουν ότι αποκτούν ταυτότητα, δεν είναι τυχαία η διαχείριση του ματς ήταν πολύ καλή και το σκορ τον αδικεί».

Για το αν η προσήλωση των Χολέμπας και Σαλίνο στα αμυντικά τους καθήκοντα ήταν σημαντικοί στην παρουσία του Ολυμπιακού: «Ήταν μια παράμετρος σημαντική, όπως σημαντικές παράμετροι ήταν η απόδοση του Φοστέρ, που έκανε μεγάλο ματς και του Μήτρογλου, που ήταν απίστευτος. Έχει, πλέον, αποκτήσει τέτοια αυτοπεποίθηση που βγάζει τρομερά πράγματα μέσα στον αγώνα, δηλαδή το τακουνάκι στη φάση του γκολ θυμίζει Ιμπραϊμοβιτς. Ένα μεγάλο μερίδιο πρέπει να πιστωθεί και στον Μίτσελ, αλλά δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει το ανθρώπινο λάθος, στη φάση της ισοφάρισης. Γι αυτό το ποδόσφαιρο είναι τόσο ξεχωριστό παιχνίδι».
Για το πώς διαχειρίστηκαν την περίπτωση Μήτρογλου οι προπονητές του. «Προπονητικά δεν μπορώ να πω πολλά, γιατί εγώ τώρα ξεκινώ. Οπότε πρέπει να σεβαστώ τους τεχνικούς που είχαν τον Μήτρογλου, κι από αποδεικνύεται πως όλοι του έκαναν καλό. Ειδικά ο Βαλβέρδε, που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το θέμα του Μητρογλου για το κακό της ομάδας. Για το πώς αντιδρά ένας παίκτης που δεν παίζει, έγκειται στον χαρακτήρα του. Υπάρχουν παίκτες που γίνονται ράκη και καταστρέφουν την καριέρα τους κι άλλοι, όπως ο Μήτρογλου, που πεισμώνουν και θέλουν να αποδείξουν στον προπονητή τους το λάθος του. Αυτούς τους παίκτες προτιμώ κι εγώ».
Για την παρουσία του Φουστέρ: «Όλοι οι προπονητές θέλουν τέτοιους παίκτες, του ζητάς δέκα πράγματα, σαν "σφουγγάρι" ρουφά τις εντολές και προσπαθεί να κάνει πράξη και τις δέκα. Είναι ένας παίκτης με ποιότητα, που αγωνίζεται σε πολλές θέσεις και η παρουσία του στοιχίζει οικονομικά. Ο Ολυμπιακός, αλλά και ο ίδιος είναι τυχεροί γι αυτή τη συνεργασία».
Για τον Μίτσελ: «Η ένδειξη για το αν ένας προπονητής είναι καλός, φαίνεται από τα πάντα. Μπορεί να τελειώσει ένα ματς χωρίς να κάνει αλλαγή, αλλά υπάρχουν και παιχνίδια που φωνάζουν από το πρώτο τέταρτο, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Το ζητούμενο είναι ο τεχνικός να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να ξέρει τι θα χρειαστεί να κάνει, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα