Γιακουμάτος: Θα μειώσω τιμές σε 2 μήνες, δεν είμαι Κουλούρης εγώ
«Πρέπει να μειωθεί το καλάθι της νοικοκυράς, το ψωμί, το γάλα, τα τηλέφωνα» τόνισε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ.Γιακουμάτος, κατά την τελετή παράδοσης από τον τέως υφυπουργό, Αθ.Σκορδά. «Σε δύο μήνες θα υπάρξουν αποτελέσματα στη μείωση τιμών» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προστασία του καταναλωτή.
Ως τομέα απόλυτης αιχμής, που έχει σχέση με την αποκατάσταση του επιπέδου ζωής της ελληνικής κοινωνίας περιέγραψε τον τομέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης ο νέος υπουργός Ν.Δένδιας.
Τόνισε δε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ο νέος υφυπουργός θα συνεχίσει από το σημείο που σταμάτησε ο κ. Σκορδάς.
Η μείωση των τιμών για το καλάθι της νοικοκυράς, η αντιμετώπιση των στρεβλώσεων, η πάταξη της αισχροκέρδειας και των υπερκερδών, η προστασία του εισοδήματος των καταναλωτών είναι οι προτεραιότητες για τον υφυπουργό κ. Γιακουμάτο.
«Υπάρχει αγοραστική αδυναμία. Πρέπει να μειωθεί το καλάθι της νοικοκυράς, το ψωμί, το γάλα, τα babylino και τα τηλέφωνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού κατά τον κ. Γιακουμάτο είναι κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη.
Στο έργο που επιτελέστηκε την τελευταία διετία σε δύσκολες συνθήκες αναφέρθηκε από την πλευρά του ο κ. Σκορδάς. Η Ελλάδα, όπως είπε, είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ όπου παρατηρείται μείωση των τιμών ακόμη και σε προϊόντα διατροφής. Η ακρίβεια, είπε, οφείλεται στη μείωση των εισοδημάτων και όχι στις τιμές, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω πτώση των τιμών. Σημείωσε δε ότι στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες, ήταν ενάντιοι «οι εραστές της ακινησίας και οι έμποροι της μιζέριας».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι «σε δύο μήνες θα υπάρξουν αποτελέσματα στη μείωση των τιμών».
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα ότι «θα δώσει τη μάχη του τελάρου σαν τον προκάτοχό του χαρτοφυλακίου επί ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη» είπε: "Εγώ λέγομαι Γιακουμάτος και όχι Κουλούρης» και πρόσθεσε: «Άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη».
«Στόχος μου είναι να προστατεύσω τον καταναλωτή. Πως θα συμπιέσω τις τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως το ψωμί, το γάλα, το λάδι και άλλα» είπε και διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για πλαφόν στις τιμές.
«Σε 15 ημέρες θα έχουμε μια πρώτη εικόνα» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «σε δύο μήνες θα με κρίνετε».
Τόνισε ότι δεν μπορεί να βασιλεύει η αισχροκέρδεια και συμπλήρωσε: «Το ζήτημα δεν είναι να πετύχει ο Γιακουμάτος, αλλά να μειωθούν οι τιμές».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Ο κλεισμένος Βεζένκοφ, ο Μποχωρίδης και ο… Παππάς!
- Οι περιγραφές των αγώνων του Μουντιάλ
- Αιχμηρό σχόλιο από Ράμα λόγω «Λύμπε»
- Μάριο Κέμπες, "el matador"!
- Στη Nova το «τριφύλλι»
- Αδειάζει τα ταμεία για Καβάνι
- «Ο ΠΑΟΚ θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο»
- Xωράφι το γήπεδο του Αγγλία-Ιταλία
- «Ερυθρόλευκη» καταγγελία για Γιαννακόπουλο!
- Όλοι οι φιλικοί αγώνες Ολυμπιακού &Παναθηναϊκού ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια Novasports
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AEK365
- Οι περιγραφές των αγώνων του Μουντιάλ
- Γιακουμάτος: Θα μειώσω τιμές σε 2 μήνες, δεν είμαι Κουλούρης εγώ
- Γενέθλια στη Βραζιλία και για Τοροσίδη (VIDEO)
- Το Σάββατο 21/06 το ΑΕΚ-Διομήδης
- Χουριέτ: Καϊλή, η Μπάρμπι της Ελλάδας! (ΦΩΤΟ)
- Εκπομπή για τη Βασίλισσα στο ART TV
- Ρίχνει «άκυρο» στην Πρέμιερ Λιγκ ο Μπανέγα
- Τα είπαν Ανδριανός - Χαλβατζάκης
- Βολές κατά Τζώρτζογλου
- Καταγγελία από την ΚΑΕ Ολυμπιακός
- Τελευταία Νέα AEK365
- Γιακουμάτος: Θα μειώσω τιμές σε 2 μήνες, δεν είμαι Κουλούρης εγώ
- Γενέθλια στη Βραζιλία και για Τοροσίδη (VIDEO)
- Δεν αποκλείει την Πόρτο ο Σούσο
- Τα είπαν Ανδριανός - Χαλβατζάκης
- Οι περιγραφές των αγώνων του Μουντιάλ
- Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στο Μανάους
- Εκπομπή για τη Βασίλισσα στο ART TV
- Θέλει Τέγιο η Έβερτον
- Το Σάββατο 21/06 το ΑΕΚ-Διομήδης
- «Συνέδεσε το όνομά του με το μπάσκετ»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Πέμπτη «κληρώνει» για δυο!
- 4o Red Summer Basketball Camp
- Μανιάτης: "Καλό ξεκίνημα με Κολομβία"
- Κόσμος και κοσμάκης
- Από τον Πλατανιά στη Γαλλία
- Διάψευση των Σπερς περί Μεσίνα
- «Διευκολύνσεις» μετά την τιμωρία στη Σίτι
- Ο κλεισμένος Βεζένκοφ, ο Μποχωρίδης και ο… Παππάς!
- «Ο ΠΑΟΚ θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο»
- Στις 21 Ιουνίου ο 3ος τελικός