Γερμανική προέλαση… με σπρώξιμο

23:39 2/4/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 2-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Ήταν σαφώς ανώτερη, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά πήρε και τα σπρώξιμό της από τη διαιτησία. Η Μπάγερν έκανε ότι ήθελε τη Γιουβέντους, επικράτησε με 2-0 και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, αλλά οι Ιταλοί φωνάζουν δίκαια για το 2ο γκολ των Βαυαρών που ξεκίνησε από οφσάιντ. Πάντως οι Ιταλοί δεν υπήρχαν σχεδόν στο ματς, με την Μπάγερν να κάνει πάρτι και να δείχνει

έτοιμη για μεγάλα πράγματα φέτος.

Όλοι περίμεναν πως η Μπάγερν θα μπει δυνατά στο ματς αλλά κανείς δεν περίμενε πως θα σκοράρει πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό του αγώνα. Ο Αλάμπα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή στην πρώτη φάση του αγώνα, έκανε το σουτ με το αριστερό και η μπάλα κόντραρε στον Βιδάλ κατέληξε στα δίχτυα του Μπουφόν, που έπεσε αλλά δεν βρήκε την μπάλα. Η Γιουβέντους ανέβασε στροφές πάντως, είχε στο 10' μια καλή εκτέλεση φάουλ με τον Πίρλο, με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Βιδάλ στο 13'. Από το 15ο λεπτό και μετά οι Βαυροί πήραν μέτρα στο γήπεδο ενώ η Γιουβέντους δεν έδειχνε καλά αμυντικά. Στο 18ο λεπτό ο Ριμπερί έκανε το γύρισμα από δεξιά, μετά από λάθος διώξιμο η μπάλα έφτασε στον Ρόμπεν που έκανε το σουτ, αλλά ο Μπουφόν είπε όχι, ενώ δύο λεπτά μετά από νέο λάθος στο κέντρο ο Ριμπερί πήρε την μπάλα, έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε μόλις κόρνερ.

Η Μπάγερν «δάγκωνε» στο κέντρο, ενώ την ίδια στιγμή τα χαφ της Γιουβέντους αλλά και τα στόπερ της έμοιαζαν εκτός αγώνα. Οι Βαυαροί απείλησαν με ένα φάουλ του Σβαϊνστάιγκερ στο 30' που έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μίλερ τρύπησε την άμυνα των Ιταλών από δεξιά, έκανε και το γύρισμα στην περιοχή αλλά ο Ρόμπεν κατάφερε να αστοχήσει από το ύψος του πέναλτι. Οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να περάσουν το κέντρο και στο 37' ο Ριμπερί έκανε όμορφη ενέργεια και σέντρα από αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε από τον Μαντζούκιτς ενώ στο 42' ο Σβαϊνστάιγκερ βρήκε εκ νέου χώρο έξω από την περιοχή κι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. η μοναδική μεγάλη στιγμή της «Μεγάλης Κυρίας» στο πρώτο μέρος ήρθε στις καθυστερήσεις κι αυτή από στημένη φάση. Ο Πίρλο εκτέλεσε το κόρνερ ο Μπονούτσι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ.

Οι Γερμανοί μπήκαν και στην επανάληψη δυνατά και στο 48ο λεπτό μετά από πάσα του Αλάμπα ο Μάντζουκιτς Βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε απομακρύνθηκε από τον Μπουφόν. Ο αρχηγός της Γιουβέντους κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 55' καθώς έπεσε κι έδιωξε το φάουλ του Αλάμπα, αλλά στο 65' ήρθε το 2ο γκολ της Μπάγερν. Ο Αλάμπα σούταρε και ο Μπουφόν απομάκρυνε ασταθώς, η μπάλα έφτασε στον Μάντζουκιτς που ήταν οφσάιντ, εκείνος έδωσε στον Μίλερ και ο Γερμανός από κοντά έστειλε την πάλα στα δίχτυα.

Στο 70ο λεπτό η Γιουβέντους είχε ένα καλό σουτ με τον Βιδάλ, το οποίο έδιωξε ο Νόιερ και στην κόντρα ήταν η σειρά του Μπουφόν να πει όχι σε σουτ του Ριμπερί. Η Γιουβέντους πίεσε από εκεί και πέρα και με την είσοδο των Τζιοβίνκο και Τζιοβίνκο έγινε πιο επιθετική αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ τουλάχιστον που θα τις έδινε πολλές ελπίδες εν όψει του επαναληπτικού.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Ντάντε, Φαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Κροος (16' Κρόος), Ριμπερί (90+3' Σακιρί), Μάτζουκιτς (90+1' Γκόμες)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πελούζο (75' Πογκμπά), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Βιδάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μάτρι (67' Βούτσινιτς), Κουαλιαρέλα (67' Τζιοβίνκο)

Keywords
Τυχαία Θέματα