«Γερμανία, η πιο ολοκληρωμένη ομάδα»

10:52 21/6/2012 - Πηγή: AEK365

Από το 1999 ο Γιάννης Αμανατίδης αγωνίζεται στην Bundesliga και γνωρίζει πολύ καλά το γερμανικό ποδόσφαιρο και την εθνική ομάδα με τον Έλληνα επιθετικό, ενόψει και του προημιτελικού της Παρασκευής, να υποστηρίζει πως η Γερμανία είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα του τουρνουά επισημαίνοντας ωστόσο πως έχει και αδυναμίες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "GOAL NEWS", ο Αμανατίδης τόνισε: "Πιστεύω ότι η Γερμανία είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα από τις υπόλοιπες 15 του EURO 2012.

Το μυστικό της είναι ότι ανανεώνεται συνεχώς με ταλαντούχους παίκτες που διψούν για διακρίσεις. Για αυτό κάθε δυο χρόνια είναι από τα φαβορί στις τελικές φάσεις του Μουντιάλ και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι ομάδες στην Γερμανία εμπιστεύονται τα ταλέντα και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και στην Εθνική. Πρόκειται για μια γρήγορη ομάδα. Τα τελευταία χρόναι δεν χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από το δυναμικό της παιχνίδι. Έχει προσθέσει στον τρόπο που αγωνίζεται και την φαντασία. Όλοι οι παίκτες της Γερμανίας θέλουν προσοχή, αλλά ο Οζίλ την μεγαλύτερη. Είναι γρήγορος, δίνει κάθετες πάσες και πλέον για να ολοκληρωθεί χρειάζεται βελτίωση στα τελειώματα".
Για τα προβλήματα της Γερμανίας δήλωσε: "Πρώτα από όλα, υστερούν στις στημένες φάσεις και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με τους Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο, οι οποίοι τυγχάνει να παίζουν στην Γερμανία ή με τον Σαμαρά. Στον αγώνα με την Δανία δέχτηκαν γκολ αφού πρώτα έχασαν δυο κεφαλιές μέσα στην περιοχή τους! Επίσης, είδα στα δυο πρώτα ματς με την Πορτογαλία και την Ολλανδία ότι στο δεύτερο μέρος από κάποιο σημείο και μετά πέφτει η απόδοση τους. Ίσως είναι ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευτεί η εθνική ομάδα".
Για την Εθνική Ελλάδας, ο Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε: "Οι παίκτες της εθνικής ομάδας πρέπει να δώσουν πάνω από το 100% των δυνάμεων τους σε αυτό το παιχνίδι για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους. Πιστεύω ότι αν πάνε στο ημίχρονο χωρίς να δεχτούν γκολ, τότε όλα είναι πιθανά".

Keywords
Τυχαία Θέματα