Γεμίζουν και… αδειάζουν τα ταμεία

22:25 9/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Οκτώβρης είναι μήνας εσόδων για την ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς εντός αυτού του διαστήματος, θα ερχόντουσαν χρήματα από... παντού. Η πρώτη δόση του Europa League, ύψους 1 εκατ. ευρώ, δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova, αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν οι βασικές (ίσως και μοναδικές)

πηγές εσόδων για τα «κιτρινόμαυρα» ταμεία. Μάλιστα, τα πρώτα χρήματα αναμένονται από αυτή κιόλας την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η OYEΦΑ μέχρι τις 15 του μήνα θα έχει στείλει τα πρώτα λεφτά από τη συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχουν και τα χρήματα από τα εισιτήρια του ντέρμπι . Όσο για τα υπόλοιπα, από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αυτά αναμένονται στο δεύτερο 15ημερο του Οκτώβρη.

Με έναν μίνι υπολογισμό, το παραπάνω ποσό δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ (εξαρτάται και από το πόσα εισιτήρια θα κοπούν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό), ωστόσο δεν πρόκειται να μείνει ούτε... ψίχουλο στο ταμείο της ΠΑΕ. Από το 1 εκατ. ευρώ που θα στείλει η ΟΥΕΦΑ, θα κρατήσει ένα ποσό κοντά στις 50.000 ευρώ, ως πρόστιμο για τα καπνογόνα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο στα ματς με Ντιναμό και Στουρμ Γκράτς, ενώ άλλες 700.000 ευρώ είναι δεσμευμένες από την ΕΠΟ. Τα χρήματα που θα απομείνουν, μαζί με αυτά από τα εισιτήρια του ντέρμπι, θα πάνε στους παίκτες, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με αυτά που θα έρθουν από τη Nova. Ο Οκτώβρης λοιπόν, που είναι από τους πιο... παραγωγικούς μήνες, δεν αναμένεται να αφήσει κανένα κέρδος στα ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα