«Γέμιζαν» την Κρήτη με όπλα από Αμερική

12:26 30/6/2012 - Πηγή: AEK365

Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α. εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα το οποίο "γέμιζε" με όπλα την Ελλάδα και κυρίως την Κρήτη.
Στην Αμερική συνελήφθη ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος, ένας 45χρονος Ελληνοαμερικανός ενώ στην Ελλάδα,

και έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις, συνελήφθησαν άτομα σε Αττική, Ζάκυνθο και Ρέθυμνο.
Ο Ελληνοαμερικανός αγόραζε τα όπλα και τα πυρομαχικά απο τις ΗΠΑ, τα φόρτωνε σε αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του και τα έστελνε με πλοία στη Νάπολη, απ' όπου τα παραλάμβαναν Έλληνες απο τη Ζάκυνθο και έστελναν το μεγαλύτερο μέρος στην Κρήτη. Εκεί τα παραλάμβανε 67χρονος απο χωριό του Ρεθύμνου.

Με τον ίδιο τρόπο, τον Ιανουάριο του 2010, εισήγαγαν 40 πυροβόλα όπλα κυρίως περίστροφα και πιστόλια και 1500 σφαίρες, τα οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, κατέληξαν στη Ζάκυνθο.
Σε χωριό του Ρεθύμνου συνελήφθη ο 67χρονος, που φέρεται ως ο τελικός αποδέκτης του φορτίου των όπλων, το οποίο κατασχέθηκε από τις αμερικανικές αρχές. Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο, μία σκοπευτική διόπτρα, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων και σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε και ο αριθμός τηλεφώνου που επικοινωνούσε με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.
Εκτιμάται ότι το οργανωμένο κύκλωμα, από τη δράση του αποκόμιζε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα