Φοβάται τρομο-χτύπημα ο Ομπάμα

17:51 3/8/2013 - Πηγή: AEK365

Υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος της Αλ Κάιντα βρίσκονται ήδη, ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των περασμένων ημερών, υπάρχουν πληροφορίες -χωρίς ωστόσο να αναφέρεται τι ακριβώς πληροφορίες είναι αυτές- που κάνουν λόγο για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση σε δυτικούς στόχους μετά την λήξη του ραμαζανιού (υπενθυμίζουμε πως το ραμαζάνι τελειώνει επίσημα αύριο, Κυριακή). Στα πλαίσια αυτά, ανακοινώθηκε πως η γερμανική πρεσβεία στην Υεμένη θα παραμείνει κλειστή αύριο και μεθαύριο για λόγους ασφαλείας, ενώ στην

ιστοσελίδα της αναφέρει και οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, που προειδοποιεί τους γερμανούς πολίτες που διαμένουν σ' αυτή την χώρα πως «η κατάσταση είναι αβέβαιη στο άμεσο μέλλον».
Το υπουργείο κάνει επίσης λόγο για κίνδυνο «τρομοκρατικών επιθέσεων σε ορισμένα σημεία της χώρας, και στην πρωτεύουσα Σανάα».
Είχε προηγηθεί ανάλογη ανακοίνωση και από την Μ. Βρετανία που κλείνει την πρεσβεία της στις 4 και 5 Αυγούστου, επίσης για «λόγους ασφαλείας». «Έχουμε ανακαλέσει ικανό αριθμό μελών του προσωπικού της πρεσβείας στην Σανάα, εξαιτίας αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλειά της», δήλωσε συγκεκριμένα εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.
Την αρχή στο «γαϊτανάκι» του πανικού έκαναν οι ΗΠΑ που αποφάσισαν να κλείσουν ορισμένες πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ για «λόγους ασφαλείας» σε διάφορα μέρη του κόσμου, χωρίς να διευκρινίσουν ποιες αντιπροσωπείες θα κλείσουν και για πόσο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, και όπως ανακοινώθηκε από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Ομπάμα διέταξε την εθνική υπηρεσία ασφαλείας να λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των Αμερικανών».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποίησε και με ταξιδιωτική οδηγία τους αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων σε μέσα μεταφοράς και σε άλλες τουριστικές υποδομές.από την Αλ Κάιντα μέσα στον Αυγούστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα