Φωτογραφία από το αντικείμενο που ίσως ανήκει στο Boeing

18:42 9/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ένα αντικείμενο που ενδέχεται να ανήκει στο Boeing της Malaysia Airlines εντόπισε βιετναμέζικο αεροσκάφος διάσωσης που πετούσε σε χαμηλό ύψος περίπου 90 χλμ νότια του νησιού Το Τσου, νοτιοδυτικά των ακτών του Βιετνάμ, στην ίδια περιοχή όπου είχαν εντοπιστεί το Σάββατο πετρελαιοκηλίδες.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι στο σημείο επικρατούσε πυκνό σκοτάδι ώστε να διακριβωθεί αν πρόκειται για συντρίμμια του αεροσκάφους και ανέφερε

ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα αποσταλούν περισσότερα αεροσκάφη στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Βιετνάμ για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας ανέφερε ότι ενδέχεται να πρόκειται για τμήμα πόρτας ή της ουράς του αεροπλάνου που χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το πρωί του Σαββάτου λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.

Αξιωματούχοι που ερευνούν τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370 με 239 επιβαίνοντες εστιάζουν στην πιθανότητα διάλυσης του αεροσκάφους στον αέρα, μεταδίδει την ίδια στιγμή το Reuters επικαλούμενο κατ' αποκλειστικότητα πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ταυτόχρονα διευρύνεται η έρευνα για τα κλεμμένα διαβατήρια με τα οποία φέρεται να επιβιβάστηκαν δύο άτομα στο αεροπλάνο, γεγονός που έχει περιπλέξει την υπόθεση εξαφάνισης του αεροπλάνου. Ο αστυνομικός διευθυντής της Μαλαισίας δηλώνει ότι οι Αρχές «δεν αποκλείουν» την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας, όμως δεν την θεωρούν την πιθανότερη εκδοχή.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό συντριμμιών του αεροπλάνου συμμετέχουν 34 αεροσκάφη και 40 πλοία. Εκτός από τα βιετναμέζικα πλοία, η Κίνα και οι Φιλιππίνες έχουν στείλει επίσης πλοία στην περιοχή για να βοηθήσουν στις έρευνες, ενώ οι ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες και η Σιγκαπούρη έχουν στείλει στρατιωτικά αεροσκάφη. Η Κίνα έχει επίσης θέσει σε κατάσταση ετοιμότητα άλλα πλοία και αεροσκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα