Πάλεψε μέχρι το τέλος, «δικαιώθηκε» με… Φαγέ!

16:43 12/9/2014 - Πηγή: AEK365

Η πρόκριση είχε κριθεί από το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Με το 4-0, η ΑΕΚ είχε ήδη σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όμως έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν πήγε στην Άμφισσα για... αγγαρεία. Κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο, απέναντι στον Φωκικό, έπαιξε κατά -μεγάλα- διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και αν και είδε την τύχη να της γυρνά την πλάτη σε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες που δημιούργησε, πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη. Και την «δικαίωσε» ο Φαγέ, που με κεφαλιά στις καθυστερήσεις

(91') κατάφερε να σπάσει τη γκαντεμιά και να παραβιάσει την εστία του Τσεκρέζι, κλέβοντάς του τον τίτλο «πρόσωπο του αγώνα», τον οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούσε σφιχτά στα χέρια του...

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είδε την ΑΕΚ να κάνει 20(!) τελικές προσπάθειες για γκολ. Οι Κιτρινόμαυροι έπαιξαν περισσότερο από τα άκρα, σε μια προσπάθεια να «φτιάξουν» κενούς χώρους, όμως δημιούργησαν ευκαιρίες με κάθε τρόπο: από στημένα, από κάθετες, από σωστά γυρίσματα προς την περιοχή. Και μέχρι να έρθει -τελικά- το γκολ, το είχαν... πλησιάσει πολλές φορές και το είχαν αγγίξει δύο. Στο σουτ του Μπαρμπόσα στο 12', που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και πολύ περισσότερο στην ευκαιρία του Πλατέλλα στο 81', όταν από διαγώνιο σουτ του άσου της ΑΕΚ η μπάλα βρήκε στα χέρια του Τσεκρέζι, στο δοκάρι και στη συνέχεια στο κεφάλι του, παίρνοντας πορεία προς τα δίχτυα, μέχρι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο, η νοοτροπία νικητή που έδειξε η ΑΕΚ την δικαίωσε, καθώς στα τελευταία λεπτά πάτησε ακόμη περισσότερο το πόδι στο γκάζι και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με το γκολ του Σενεγαλέζου άσου...

Είχε τις φάσεις, αλλά όχι το γκολ...

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας την πρόθεσή της να το ελέγξει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, αν πήρε ρόλο «αφεντικού» και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Η πρώτη της καλή στιγμή ήταν στο 12', από μια εξαιρετική κομπίνα σε κόρνερ. Ο Μάνταλος έπαιξε τη μπάλα για τον Ανάκογλου, εκείνος τη γύρισε στο πέναλτι και ο Μπαρμπόσα με δυνατό σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 15' ο Γροντής γύρισε στην περιοχή για τον Μπακάκη, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο Τσεκρέζι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 19' ο Μπαρμπόσα έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών, ενώ σε μια εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου, στο 28', ήταν ο Τσεκρέζι που του είπε «όχι».

Στο 32' η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου δεν βρήκε στόχο, κάτι που συνέβη και ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Αραβίδης έστρωσε για τον Μάνταλο και το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ. Ο Μάνταλος ήταν πρωταγωνιστής και στην τελευταία μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ για το πρώτο μέρος: στο 45', έπειτα από ωραία ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, όμως καθυστέρησε να πλασάρει και οι αμυντικοί πρόλαβαν να βάλουν την κόντρα. Έτσι, ο Φωκικός κατάφερε να πετύχει τον πρώτο στόχο του, που ήταν να πάει με μηδέν παθητικό στα αποδυτήρια.

«Καθάρισε» ο Φαγέ!

Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν ακόμη πιο... φουριόζοι στην επανάληψη. Στο 48' ο Μπαρμπόσα μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε ένα σουτ με το δεξί, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος έκανε ένα εξαιρετικό γύρισμα στην περιοχή για τον Αραβίδη, εκείνος έβαλε την προβολή, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 55' ήταν η σειρά του Πλατέλλα να απειλήσει με ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Τσεκρέζι μπλόκαρε. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε «απάντηση» και σε μια δυνατή σέντρα σουτ του Μπαρμπόσα στο 60', ενώ ένα σουτ του Μάνταλου στο 77΄πέρασε πολύ άουτ.

Στο 81' η ΑΕΚ όχι απλά άγγιξε το γκολ, αλλά... σχεδόν το πέτυχε. Έπειτα από μια ωραία κάθετη του Μάνταλου, ο Πλατέλλας έκανε το σουτ από πολύ πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε στα χέρια του Τσεκρέζι, στο δοκάρι, στο κεφάλι του και πήρε πορεία για τα δίχτυα. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε σέντρα, όμως ο βοηθός του υπέδειξε ότι ο τερματοφύλακας του Φωκικού είχε καταφέρει τελικά να μπλοκάρει ακριβώς πάνω στη γραμμή. Ο Πλατέλλας είχε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία στο 88': ο Ντούνης έκανε μια ωραία σέντρα από δεξιά, ο Πλατέλλας κατέβασε ωραία με το στήθος και έκανε ένα συνατό σουτ, όμως ο Τσεκρέζι απέκρουσε και πάλι!

Τελικά, το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στις καθυστερήσεις με ένα από τα... δεκάδες στημένα που κέρδισε συνολικά στο ματς. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Φαγέ (που είχε περάσει μόλις στο ματς ως αλλαγή) πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το 1-0, που ήταν το τελικό σκορ.

ΦΩΚΙΚΟΣ: Τσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σαϊνέ (57' Ντάμπος), Σκαρίμπας, Γκασέκα, Καλλέργης (85' Δημητρίου), Καρυπιάδης, Χαριτίδης, Ρεβυθόπουλος (71' Πολυχρονάκης).

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Γροντής, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ρόβας (89' Φαγέ), Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (82' Ντούνης), Αραβίδης (71' Ντακόλ).

18.00 Επίσημη είσοδος των δύο ομάδων στο γήπεδο. Αρκετοί ενωσίτες βρίσκονται στο γήπεδο

17.59 Με τις άσπρες εμφανίσεις και σήμερα θα αγωνιστεί η ΑΕΚ

17.57 Ο Ανάκογλου είναι ο σημερινός αρχηγός της ΑΕΚ.

17.56 Toυς Μπάγεβιτς, Μελισσανιδη, Νίκο Πανταζή, τον παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΚ και του Φωκικού Αλέκο Ιορδάνου, αλλά και τον γενικό αρχηγό της ομάδας από την Άμφισσα, κ. Σκαρίμπα, βράβευσε πριν το ματς ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΚ Ιτέας και Άμφισσας.

17.13 Τους Σβάρνα και Τζανετόπουλο άφησε εκτός 18άδας την τελευταία στιγμή ο Δέλλας

16.55 Παίκτης του Φωκικού είναι από σήμερα ο Σωκράτης Τσουκαλάς, με τον πρώην δεξιό μπακ της ΑΕΚ να βρίσκεται στο γήπεδο της Άμφισσας. Πριν το ματς είχε τετ α τετ κάποιους φίλους από τα παλιά τόσο από το τεχνικό τιμ όσο και πρώην συμπαίκτες

16.40 Περιμένουν κόσμο της ΑΕΚ στο γήπεδο οι άνθρωποι του Φωκικού, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευθεί από την αστυνομία η οργανωμένη μετακίνηση.

16.37 Βόλτα με τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο κάνει και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος ταξίδεψε αυθημερόν στην Άμφισσα για το παιχνίδι.

16.35 Η ΑΕΚ έφτασε στο γήπεδο και οι παίκτες κάνουν την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα