Φιλιππίδης-Στεργίου οι κορυφαίοι

18:37 3/10/2012 - Πηγή: AEK365

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου ήταν η διοργάνωση της χρονιάς και φυσικά του τελευταίου τριμήνου.Από το κορυφαίο γεγονός του πλανήτη, προέκυψαν οι κορυφαίοι αθλητές του τελευταίου τριμήνου (Ιούλιος- Αύγουστος - Σεπτέμβριος), σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενεργεί ο ΣΕΓΑΣ, μέσα από το επίσημο site

του, με τον Κώστα Φιλιππίδη και την Τόνια Στεργίου να κερδίζουν την προτίμηση του κόσμου, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Στους άνδρες, κορυφαίος αναδείχθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) καθώς συγκέντρωσε το 32,5 %. Ο αθλητής κατέλαβε την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο επί κοντώ, ενώ λίγες μέρες μετά κατάφερε να βελτιώσει δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Η αρχή έγινε στο Λαντάου, όπου ανέβηκε πάνω από τα 5,76 μ. και η συνέχεια δόθηκε στο Diamond League της Λοζάννης στις 23 Αυγούστου, όπου «έσπασε» το φράγμα των 5,80 μέτρων.

Δεύτερος στην ψηφοφορία με 25,6% ήταν ο Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων), όπου ήταν έβδομος στον ακοντισμό με 81,91 μ. με αγωνιστική σταθερότητα στις βολές του προκριματικού όσο και του τελικού. Στον τελευταίο του για φέτος αγώνα στο Ροβερέτο ήταν δεύτερος με 80 μέτρα.

Η τριάδα της ψηφοφορίας έκλεισε με τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ (ΕΑΡ), που είχε διπλή παρουσία στο Λονδίνο. Ο νεαρός βαδιστής σε μια εβδομάδα αγωνίστηκε και στις δύο αποστάσεις (20 και 50χλμ βάδην) καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ και στα δύο αγωνίσματα. Στα 20χλμ πέτυχε επίδοση 1:21.12 τερματίζοντας στην 15η θέση ενώ στα 50χλμ με 3.49.56 πήρε την 25η θέση.

Η Τόνια Στεργίου αναδείχθηκε κορυφαία του τριμήνου, στις γυναίκες, με 37,1%. Η πρωταθλήτρια του ύψους, μπορεί να μην αγωνίστηκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως, με άλμα στα 1,93 μ. έμεινε για μια θέση εκτός, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της από το 2008.

Εκτός τελικού, επίσης για μία θέση, έμεινε και η Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη, στο επί κοντώ. Η 25χρονη, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ισοφάρισε στον προκριματικό το ατομικό της ρεκόρ, με άλμα στα 4,50 μ. και πήρε τελικά στην 13η θέση. Η παραπάνω παρουσία, της έδωσε την δεύτερη θέση στην ψηφοφορία με 16,5%.

Τρίτη με 15,8% ήταν η Σοφία Υφαντίδου, που σημείωσε την καλύτερη επίδοση σε Ολυμπιακούς αγώνες στο έπταθλο στο αγώνισμα του ακοντισμό με 59,96 μέτρα. Η επταθλήτρια συγκέντρωσε 5.947 βαθμούς και κατέλαβε την 23η θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα