Φερέιρα: Τα έβαλα με το σύστημα για τον ΠΑΟ

10:34 18/12/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι πλέον τεχνικός διευθυντής στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τον Πορτογάλο τεχνικό να εξιστορεί τις εμπειρίες του από το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό και να υπογραμμίζει πως υποχρεώθηκε να τα βάλει με το σύστημα λόγω της απουσίας των μετόχων της ΠΑΕ.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "O Jogo", ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: "Ήταν μια

φανταστική εμπειρία. Έγινα ακόμα πιο δυνατός. Ο ερχομός μου στον Παναθηναϊκό ήταν μια πολύ καλή είδηση, δεν ήταν καινούριο να φύγω από την Πορτογαλία, αλλά φυσικά δεν περίμενα αυτά που ακολούθησαν έπειτα. Αναταραχές στον σύλλογο, ο πρόεδρος παραιτήθηκε ένα μήνα μετά την παρουσίαση μου και 1.5 χρόνο μετά έφυγε και ο τεχνικός διευθυντής. Δεν υπολόγιζα σε όλα αυτά. Ήταν Νοέμβριος του 2010 και λίγο μετά θα ζούσα μια πολύ περίπλοκη κατάσταση. Ο σύλλογος δεν είχε χρήματα. Δουλέψαμε για μια εποχή χωρίς να λάβουμε τίποτα. Ήταν δύσκολα αλλά καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε όλα. Οι οπαδοί δεν έχουν καταφέρει να συμφιλιωθούν με το να παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός. Είναι κατανοητό. Είναι παθιασμένοι και γνωρίζουν πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο στόχαστρο τεράστιων αδικιών. Το κατάλαβα όλο αυτό. Σε αυτή την φάση του διοικητικού κενού στον σύλλογο ήμουν η φωνή της ομάδας, επιτέθηκα στο σύστημα, μίλησα πάντα εναντίον εκείνων που μας έκαναν ζημιά και δεν αναφέρομαι μονάχα στις διαιτησίες. Μου έμεινε μεγάλη αγάπη για τον σύλλογο και είμαι σίγουρος πως το πρότζεκτ αναμόρφωσης της ομάδας που άρχισε να γίνεται ακόμη και με εμένα, θα δώσει καρπούς. Αποχώρησα έχοντας ειρηνικές σχέσεις με όλους".
Ο Φερέιρα δεν ξεχνά την εισβολή των οπαδών του Παναθηναϊκού μέσα στο γήπεδο τον Δεκέμβριο του 2010 μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου: "Εκείνη την ημέρα τρομοκρατήθηκα, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκα πως ο κόσμος θα μπορούσε να έχει τέτοια συμπεριφορά από εκείνες που θα μπορούσαν να μου κάνουν κακό. Φοβήθηκα. Ευτυχώς κανείς δεν με πείραξε, αλλά ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα της ζωής μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα