«Φαβορί η Σιένα»

22:51 20/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ Σπορ 101,8 » και τόνισε πως βάσει της καλής κατάστασης που βρίσκεται η Σιένα, αν υπήρχε επανάληψη του περσινού προημιτελικού της Ευρωλίγκας ανάμεσα στη Σιένα και του Ολυμπιακού ο ιταλικός σύλλογος είναι το φαβορί.

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας από τη Σιένα: «Δείξαμε τη δυναμική μας και πήραμε το Κύπελλο σε μια διοργάνωση που πάντα είναι πολύ δύσκολη, μια και παίζεις τρεις αγώνες

σε τρεις ημέρες».

Για το εάν μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα Φάιναλ 8, όπως στην Ιταλία: «Για να πούμε την αλήθεια, είναι ουτοπικό να περιμένουμε να γίνει Φάιναλ 8 στην Ελλάδα. Έτσι όπως είναι η κατάσταση με τους οπαδούς στην ελληνική πραγματικότητα είναι δύσκολο να είναι όλοι μαζί σε μια ουδέτερη πόλη. Θα είναι λίγο επικίνδυνα τα πράγματα. Στην Ιταλία είναι σαν γιορτή. Σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος νιώθεις πιο πολύ τους οπαδούς, από ό,τι στο Κύπελλο. Το είδαμε και στην Ισπανία, στη Βαρκελώνη το πήρε η Ρεάλ και πέρυσι στη Μαδρίτη το πήρε η Μπαρτσελόνα. Πράγματα που εμείς ποτέ δεν πρόκειται να ζήσουμε».

Για την περίοδο φορμαρίσματος που διανύει η Σιένα: «Πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή η Σιένα θα δείξει αυτό το καλό πρόσωπο που έχουμε τώρα. Είχαμε τραυματισμούς στην αρχή και περάσαμε μεγάλο διάστημα προσαρμογής για να βρούμε τη χημεία μας και τη φόρμα μας. Είχαμε την τύχη να μας συμβεί αυτό στο Top 16 και στο Κύπελλο Ιταλίας. Ακόμα, όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει για την πρωτιά και την πρόκριση στην Ευρωλίγκα. Η υπεραισιοδοξία κάποια στιγμή μπορεί να γυρίσει εις βάρος σου. Να νομίζεις, δηλαδή, ότι είσαι πολύ καλύτερος από ό,τι πραγματικά είσαι. Έχουμε βρει τη χημεία μας, ξέρουμε τους ρόλους μας, αλλά χρειάζεται να συνεχίσουμε».

Για το ενδεχόμενο να τεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό, στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας: «Ναι, μπορεί να αντιμετωπίσουμε πάλι με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, αλλά ακόμα χρειάζεται και εμείς και ο Ολυμπιακός να πάρουμε νίκες. Συμφωνώ ότι εάν συμβεί αυτό η Σιένα θα είναι το φαβορί κι αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κάθε πράγμα στον καιρό του».

Για την Αρμάνι Μιλάνο, την οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναίκός: «Το Μιλάνο, προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού, είναι πολύ βελτιωμένο με την έλευση του Μπρέμερ και την επιστροφή του Χέρστον. Αν τους είχαν από την αρχή του Top 16 ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για αυτούς. Αν προσέξουν, υπολογίζω ότι στο ιταλικό πρωτάθλημα θα είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος στα πλέι οφ».

Για την Εθνική Ελλάδας και τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά: «Σίγουρα, η Εθνική είναι πάντα στις προτεραιότητές μου. Κάναμε τόσο κόπο για να πάρουμε το εισιτήριο για το προολυμπιακό. Δε χρειάζεται να επαναλάβουμε τι τιμή είναι να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο και μάλιστα σε μια ολυμπιακή χρονιά. Είδα και τα άλλα παιδιά στο Τορίνο, τον Μπουρούση και τον Φώτση. Τελειώνουμε αργά τις υποχρεώσεις μας στην Ιταλία και το προολυμπιακό είναι νωρίς, αλλά έστω και με κάποια καθυστέρηση θέ

Keywords
Τυχαία Θέματα