Έξωση μετά από 40 χρόνια σε 75χρονο θεριακλή!

14:59 1/8/2013 - Πηγή: AEK365

Στην Γερμανία, ο 75χρονος Φρίντχελμ Άντολφ εκδιώχθηκε, με απόφαση δικαστηρίου, από το σπίτι στο οποίο διέμενε για πάνω από 40 χρόνια επειδή η συνήθεια που είχε να καπνίζει είχε εμποτίσει με άσχημη μυρωδιά τους δημόσιους χώρους του κτιρίου.
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και οι γείτονες έκαναν συνεχώς παρατηρήσεις στον 75χρονο τις οποίες δεν έλαβε ποτέ υπόψη του και έτσι το περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ αναγνώρισε μεν το δικαίωμα του καπνίσματος στο σπίτι αλλά τόνισε ότι οι άλλοι ενοικιαστές δεν χρειάζεται να ανέχονται την «απαράδεκτη και ανυπόφορη μυρωδιά».

Ο Άντολφ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών ενοικιαστών, Φρανζ-Γκέοργκ Ριπς, επέκρινε την απόφαση λέγοντας ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη την ηλικία του ενοικιαστή ή το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ηλικιωμένος διέμενε στο διαμέρισμα.
Ωστόσο, το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο δήλωσε ότι μέσω της απόφασης εστάλη ένα σημαντικό μήνυμα. «Το κάπνισμα στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αποτελεί ένα γενικό πρόβλημα και μετά από αυτή την απόφαση οι γείτονες θα είναι καλύτερα προστατευμένοι», δήλωσε εκπρόσωπος τους Κέντρου Έρευνας. «Πολλοί άνθρωποι δεν είναι πλέον πρόθυμοι να ανέχονται τον καπνό των άλλων», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα