Οι έξι σίγουροι για την ενδεκάδα της ΑΕΚ και οι μεγάλες μάχες

13:26 3/8/2014 - Πηγή: AEK365

Ικανοποιητικό ήταν το δείγμα από το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ και ένα σίγουρο συμπέρασμα που βγαίνει είναι το ότι φέτος θα γίνει πραγματική μάχη όχι μόνο για την ενδεκάδα αλλά και για την είσοδο στην αποστολή. Σε αντίθεση με πέρυσι που σε κάποια παιχνίδια ο Δέλλας δεν συμπλήρωνε καν τις τρεις αλλαγές που είχε δικαίωμα, φέτος όπως φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι η ΑΕΚ χωρίς να έχει συμπληρώσει ακόμη το ρόστερ της έχει λύσεις για όλες τις θέσεις με παίκτες έτοιμους να μπουν και να παίξουν.

Για παράδειγμα χθες η θεωρητικά ομάδα των αναπληρωματικών έδειξε καλύτερη εικόνα από αυτή του πρώτου ημιχρόνου, σε ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι και με πολλές αλλαγές και στην Ξάνθη βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, ενώ ποδοσφαιριστές που πέρυσι ήταν βασικότατοι σαν τους Ρόβα, Ανάκογλου, Ντακόλ παίζοντας χθες μία από τα ίδια με πέρυσι θα δυσκολευτούν, αν συνεχίσουν, πολύ να μπουν σε αποστολή.

Εν αναμονή λοιπόν ενός αμυντικού χαφ κι ενός σέντερ φορ που πιθανότατα θα αποκτηθούν μέχρι τέλος του Αυγούστου αυτή την στιγμή με όσα έχουν γίνει στις προπονήσεις αλλά και με την δεδομένη αξία των παικτών μόνο έξι μπορούν να θεωρηθούν βασικοί. Ο Ανέστης αδιαμφισβήτητα όπως και τα δύο πλάγια μπακ. Ο Μπακάκης είναι απλά ο Μπακάκης και ο Σοϊλέδης έχει εντυπωσιάσει με τα προσόντα του και με τον τρόπου που δέιχνει πως θα συμμετάσχει στο επιθετικό κομμάτι πράγμα κρισιμότατο για μια φουλ επιθετική ομάδα σαν την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα μόνο ο Μάνταλος μπορεί να θεωρείται σίγουρος λόγω ποιότητας αλλά και έτσι όπως έχει ξεκινήσει την προτοιμασία και για την επίθεση φυσικά ο Μπαρμπόσα που δεν χρειαζόταν καν να τον δούμε χθες και ο Αραβίδης που μπορεί να μην παίζει κορυφή όπως χθες αλλά είναι δύσκολο εώς αδύνατο να βγει από την εντεκάδα.

Από εκεί και πέρα στο κέντρο θα γίνει μάχη αφού αν έρθει άλλο ένα αμυντικό χαφ όπως αναμένεται θα παλαίψουν Φαγέ και Κορδέρο για μία θέση, στο υπάρχον τουλάχιστον σύστημα. Στην επίθεση αναμένεται ένα σέντερ φορ περιοχής - γκολτζής και από εκεί και πέρα Ζόριτς, Πλατέλλας, Ντούνης, Μπρέσεβιτς θα παλεύουν για συμμετοχή στην αποστολή αλλά αναμένεται να βοηθήσουν γιατί όλοι τους είναι αξιόλογοι. Σε ότι αφορά το κέντρο της άμυνας ο Κολοβέτσιος έχει προβάδισμα αλλά δύσκολα μπορούμε να πούμε ότι έχει κλειδώσει την θέση αφού η ομάδα έχει άλλα δύο σέντερ μπακ Α Εθνικής σαν τον Σαρρή και τον Λαμπρόπουλο αλλά και τον Σβάρνα που η ομάδα έχει εκτιμήσει τα προσόντα του και παρά την μικρή ηλικία θέλει από φέτος κιόλας να του δώσει ευκαιρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα