Έξαλλοι οι Τούρκοι με το ρόπαλο του Ομπάμα

11:52 4/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Λευκός Οίκος μοίρασε στον Τύπο φωτογραφία στην οποία μεφανίζεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα να κρατά ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ καθώς μιλάει στο τηλέφωνο με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της Συρίας. Η φωτογραφία έφτασε και στον τουρκικό Τύπο με εκπροσώπους του κοινοβουλίου να κατακρίνουν την στάση του Αμερικανού Προέδρου καταλογίζοντας του χαλαρότητα.
Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο Μετίν Λουτφίν Μπαϊνταρ σε ανακοίνωση του επισημαίνει πως "η φωτογραφία αποκαλύπτει από ποιον παίρνει διαταγές ο πρωθυπουργός

μας για να κυβερνάει την χώρα". Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο Ουμούτ Οράν, σε ομιλία του στην Βουλή ρώτησε αν ο Ερντογάν έχει δει την φωτογραφία και αν θα προβεί σε κάποια ενέργεια μετά από "την ιταμή προσβολή προς την Τουρκία και τους πολίτες του".
Πάντως ο Τύπος της Τουρκίας αντιμετώπισε με εύθυμη διάθεση το περιστατικό με τον αρθρογράφο της "Hurriet" να υπογραμμίζει πως "πρέπει να κάνουμε κάτι για να προχωρήσουμε σε αντίποινα. Ο πρωθυπουργός μας πρέπει να κρατάει κάτι στο χέρι όταν τηλεφωνεί στον Ομπάμα. Ο Ερντογάν μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια παντόφλα, μια ζώνη ή έναν πλάστη".
Θέση για το θέμα που δημιουργήθηκε πήρε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν, η οποία σε γραπτή ανακοίνωση της τονίζει: "Δημοσιοποιήσαμε την φωτογραφία με ένα σκοπό, να υπογραμμίσουμε την συνεχιζόμενη στενή σχέση του προέδρου με τον πρωθυπουργό Ερντογάν και να προσελκύσουμε την προσοχή στην σημαντική συζήτηση που είχαν για την επιδεινωμένη κατάσταση στην Συρία. Ο πρόεδρος εκτιμά την φιλία και την στενή σχέση με τον πρωθυπουργό Ερντογάν σε ένα φάσμα σημαντικών ζητημάτων για τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με την Τουρκία".

Keywords
Τυχαία Θέματα