Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια

09:44 25/10/2012 - Πηγή: AEK365

Σημαντικές αλλαγές για το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ αποφάσισε η FIBA αποδεχόμενη τις προτάσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου για την μείωση του αριθμού των αγώνων που δίνουν οι παίκτες. Έτσι λοιπόν μετά το Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας το 2015, η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και όχι κάθε δυο όπως ισχύει σήμερα.
Ενδιάμεσα θα υπάρξουν παιχνίδια προκριματικών ώστε οι φίλαθλοι να μπορούν να βλέπουν τις εθνικές

τους ομάδες εντός έδρας. Τα προκριματικά θα διεξάγονται μεσούσης της περιόδου και αυτό σημαίνει πως οι Λίγκες θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων τους. Οι σύλλογοι ναι μεν θα χάνουν για κάποιες μέρες τους παίκτες τους αλλά οι μπασκετμπολίστες θα έχουν περισσότερο χρόνο ξεκούρασης καθώς δεν θα έχουν υποχρεώσεις κάθε καλοκαίρι με τις εθνικές τους ομάδες.
Στα πλάνα της FIBA είναι και η καθιέρωση ενός Κυπέλλου Εθνών στο οποίο θα συμμετέχουν οι οκτώ πιο ισχυρές, εμπορικά και οικονομικά, εθνικές ομάδες με την Ελλάδα να είναι μέσα σε αυτές. Οι υπόλοιπες θα είναι η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Σερβία, η Τουρκία και η Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα