«Έτσι μπλοκάραμε την ΑΕΚ»

10:38 31/12/2013 - Πηγή: AEK365

Η πίεση που άσκησε η ομάδα του στην ΑΕΚ, ηταν για τον Γιώργο Λαζαρίδη το κλειδί για να έρθει η νίκη - πρόκριση του Αγροτικού Αστέρα την Κυριακή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του παίκτη του Αγροτικού Αστέρα στη «Sportday»:

Σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ και πανάξια πρόκριση. Μπορούσες να περιμένεις καλύτερο φινάλε για το 2013;

«Είναι ο καλύτερος επίλογος

αυτής της χρονιάς για μας. Μια πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ. Νομίζω πως δώσαμε το καλύτερο δώρο στον εαυτό μας και δώσαμε στη χρονιά το καλό τέλος που της άξιζε. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, που είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος».

Ποιο θεωρείς πως ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας σας;

«Νομίζω το πλάνο που μας είχε ανατεθεί για το ματς, ήταν και αυτό που μας έδωσε την πρόκριση. Είχαμε εντολή να πιέσουμε την ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό για να μην μπορέσει να κάνει το παιχνίδι της, κάτι που θεωρώ πως την μπλόκαρε και την έκανε πιο ευάλωτη, με την πάροδο του χρόνου».

Από τη στιγμή που αποκλείσατε το φαβορί του θεσμού, ονειρεύεστε την κατάκτηση του τροπαίου;

«Σίγουρα. Μετά από μια τέτοια πρόκριση, ποιος δεν θα ήθελε να κατακτήσει και το τρόπαιο; Θα πρέπει όμως να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο αν θέλουμε να φτάσουμε στην πηγή. Χωρίς προσπάθεια, τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί».

Οταν το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, ποια ήταν η πρώτη σκέψη που σου ήρθε στο μυαλό; Και ποιες οδηγίες λάβατε από τον προπονητή;

«Αυτό που μας ζητήθηκε ήταν να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο κόουτς μας τόνισε να είμαστε ιδαίτερα προσεκτικοί στις μεταβιβάσεις μας, να αποφύγουμε τα λάθη παρ' όλη την κούραση και να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας».

Επόμενος αντίπαλος στον θεσμό του Κυπέλλου, η ΑΕΛ. Μία ακόμη ιστορική ομάδα στον δρόμο σας προς τον τελικό.
Θεωρείς πως το παιχνίδι θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας;

«Πιστεύω πως ναι, από τη στιγμή που εμείς αφήσαμε εκτός θεσμού την ΑΕΚ, που για αρκετούς ήταν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αν και τα παιχνίδια είναι διπλά στην ημιτελική φάση, εμείς θα πάμε από το πρώτο ματς στο Αλκαζάρ, με στόχο να πάρουμε τη νίκη».

Πρωτάθλημα η Κύπελλο;

«Χωρίς δεύτερη κουβέντα, πρωτάθλημα! Και επιστροφή για τον Αγροτικό Αστέρα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ολη μας η προσοχή εκεί επικεντρώνεται».

Τι περιμένεις να σου φέρει το νέο έτος;

«Πάνω απ' όλα υγεία. Είναι το παν στη ζωή. Ολα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Προσωπικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο στη Super League, και να καθιερωθώ».

Πώς είναι ο Γιώργος έξω από το γήπεδο;

«Μία λέξη αρκεί. Σπιτόγατος...».

Μία ασίστ και ένα γκολ α λα... Μαραντόνα στον προημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ; Ζεις ένα μικρό όνειρο;

«Μαραντόνα; (σ.σ.: γέλια). Πέτυχα ένα γκολ, κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Μεγαλύτερη σημασία έχει η πρόκριση. Η προσπάθεια που έγινε, ήταν συνολική και νομίζω πως γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συμπαίκτες μου».

Μετά την επίτευξη του γκολ, έτρεξες στο πάγκο της ομάδας σου και αγκάλιασες έναν συμπαίκτη σου. Σε ποιον στράφηκες;

«Σωστά το αντιληφθήκατε. Ο Αριστείδης (σ.σ.: Βαφέας) μου είπε στα αποδυτήρια πριν την έναρξη της αναμέτρησης, πως είχε τη διαίσθηση ότι θα σκοράρω εις βάρος της ΑΕΚ. Κι εγώ με τη σειρά μου τον διαβεβαίωσα πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πήγαινα να το πανηγυρίζαμε μαζί. Του το όφειλα...».

Μετά το τέλος του ματς, όλοι «έπεσαν» πάνω σου. Πώς ένιωσες;

«Αλλος άνθρωπος. Δεν περιγράφεται αυτό το συναίσθημα. Εάν δεν το βιώσεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Πολλοί στενοί μου φίλοι αλλά και η οικογένειά μου, επικοινώνησαν μαζί μου για να με συγχαρούν για την εμφάνισή μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα