Έτοιμος ο Φιλιππίδης

16:52 30/11/2012 - Πηγή: AEK365

Είναι αθλητής...ταξιδιώτης. Το δικό του «μυστικό» είναι η έντονη αγωνιστική παρουσία, σε διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων. Πριν όμως ο Κώστας Φιλιππίδης γεμίσει το σακίδιο του και ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιοδεία ρίχνει αρκετούς τόνους ιδρώτα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασία του, όμως, αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει από τώρα μεγάλα άλματα. «Αν και είναι ακόμη νωρίς δοκιμάζει ακόμη και στα 5,70 μέτρα. Συνεχίζει και δουλεύει και φυσικά συνεχίζουμε

και κάνουμε τον προγραμματισμό μας, όπως με συνέπεια κάνουμε κάθε χρόνο», εξηγεί ο Κυτέας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απόφαση να γυρίσει ο αθλητής στον Πανελλήνιο.

«Είναι ο σύλλογος του. Οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα το σωματείο, έδειξαν σεβασμό στο πρόσωπο του και σε όσα έχει περάσει. Ετσι πήρε την απόφαση να γυρίσει στη γειτονιά του με την ελπίδα πως δεν θα του φερθούν όπως οι προηγούμενοι». Ο Φιλιππίδης στις 6 Δεκεμβρίου θα αναχωρήσει μαζί με τον προπονητή του και τον συναθλητή του Παναγιώτη Λάσκαρη, για το Λεβερκούζεν, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

«Εχω προγραμματίσει αρκετούς αγώνες. Το κακό είναι πως η φετινή χειμερινή σεζόν στην ουσία συρρικνώνεται σε έναν μήνα. Θα ξεκινήσω στις 5 Ιανουαρίου στο Λεβερκούζεν, ενώ στις 12 του ίδιου μήνα θα αγωνιστώ στο μίτινγκ της Ορλεάνης και στις 25 του Τσέμνιτς», είπε ο 26χρονος, ο οποίος θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων στο Λιντς, στο Ντόνετσκ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το Βαλκανικό, με απώτερο στόχο φυσικά τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κοιτάξω να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να βρεθώ στα υψηλότερα επίπεδα», σχετικά με το τι είναι αυτό που θα του δώσει το...κάτι παραπάνω, εξηγεί: «Νομίζω είναι θέμα προσέγγισης και μικρών λεπτομερειών, οι οποίες είναι ικανές να σε ανεβάσουν στα μετάλλια».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπλήρωσε: ««Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε. Ελπίζω πως τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα θα βελτιωθούν. Μπορούν να γίνουν απλά πράγματα τα οποία θα διευκολύνουν τη δουλειά μας. Για παράδειγμα όταν στην αρχή της σεζόν δίνουμε το προγραμματισμό μας να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα μπορεί να υλοποιηθεί. Ο ΣΕΓΑΣ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, θα πρέπει να κάνει αυτά που ορίζονται». Ο Φιλιππίδης, το 2012 κατέλαβε την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και την πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα