Ετοιμάζεται για το Σπάρταθλον ο ΤΕΜΟΝΑΕΚ

23:30 8/8/2014 - Πηγή: AEK365

Ο δρομέας Υπεραποστάσεων της ΑΕΚ Γιώργος Ζαχαριάδης (γνωστός και ως «ΤΕΜΟΝΑΕΚ»), συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε αγώνες ανά την Ελλάδα. Πρόσφατα, συμμετείχε στον πρώτο αγώνα υπεραπόστασης με το όνομα «Κρόνιον Πέρασμα», ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, διανύοντας μία κυκλική διαδρομή 70 χλμ στο βουνό του Πάρνωνα. Συγκεκριμένα, οι δρομείς έτρεξαν από τον Αγ. Πέτρο, κατευθύνθηκαν προς

το καταφύγιο Πάρνωνα, πέρασαν μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερμάτισαν πάλι στον Αγ. Πέτρο.
Επρόκειτο για μια καλή ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν και φέτος στον Διεθνή αγώνα Υπεραποστάσεων ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά και βροχή.
Οι συμμετοχές του Γ. Ζαχαριάδη σε αγώνες Υπερααπόστασης είχαν εξής:
Α). στον 3ο αγώνα Υπεραπόστασης «Δόλιχος δρόμος» απόστασης 255 χλμ, ο οποίος διεξήχθη την 2,3,και 4 Μαϊου 2014, διανύοντας την διαδρομή Δελφοί - Αρχαία Ολυμπία, (Δελφοί-Ιτέα-Ναύπακτος, γέφυρα Ρίου-Παναχαϊκό όρος, πολλά χωριά όπως το Καλέντζι-Δάσος Φολόης κλπ, Αρχαία Ολυμπία), χρόνος 44 ώρες καταλαμβάνοντας την 4η θέση στη γενική κατάταξη και του 1ου Έλληνα.
Β). στον αγώνα 12ος άθλος - Χνάρια του Μίνωα, διαδρομή 140 χλμ από την Κνωσό στην Φαιστό και επιστροφή στην Κνωσό, ο οποίος διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης την 7 και 8/6/2014, καταλαμβάνοντας την 4η θέση με χρόνο 17 ώρες και 46' .
Γ). στον 11ο Olympus Marathon, αγώνας βουνού που διεξάγεται το τελευταίο Σ/Κ του Ιουνίου κάθε χρόνο στο βουνό των θεών στο Λιτοχωρο Κατερίνης, διανύοντας μία δύσκολη διαδρομή 44 χλμ, τερματίζοντας σε 7 ώρες και 30΄.
Δ). στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσ/νίκης «Μέγας Αλέξανδρος» ο οποίος διεξήχθη την 6/4/2014, τρέχοντας από την αρχαία Πέλλα και τερματίζοντας στον Λευκό Πύργο της Θεσ/νίκης, σε 3 ώρες και 30 λεπτά.
Επόμενος στόχος η συμμετοχή και τερματισμός στον 32ο Διεθνή αγώνα Υπεραπόστασης «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», τον οποίο επιθυμεί και ευελπιστεί κάποια χρονιά να τον τρέξει όπως ο αρχαίος δρομέας Φειδιππίδης, δηλαδή να πάει από Αθήνα στην Σπάρτη και να επιστρέψει, απόσταση, 500 χλμ. Όπως λέει ο ίδιος, η δύναμη και το κουράγιο πηγάζουν από την αγαπημένη του ΑΕΚ και πετάει με τα φτερά του Δικέφαλου, αφού πλέον η εμφάνισή του με τα ρούχα της ΑΕΚ έχει γίνει το δέρμα του!

Keywords
Τυχαία Θέματα