Ερντογάν: Η Τουρκία είναι το «αντίδοτο» για τον ρατσισμό της Ευρώπης

16:02 27/5/2014 - Πηγή: AEK365

Την πεποίθηση πως η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να είναι το «αντίδοτο» για τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτιμώντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, που είδαν την ενίσχυση ευρωσκεπτικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρωβουλή.
«Η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο από ότι η Τουρκία χρειάζεται την Ευρώπη», συμπλήρωσε, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Συνεργασίας και Ανάπτυξης (AKP).

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε πως άνοδος των ευρωφοβικών παρατάξεων αποδεικνύει πως οι ανησυχίες της Τουρκίας για αυξανόμενο ρατσισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «δόκιμες και σωστές».
Πολλά από τα ακροδεξιά κόμματα που εξελέγησαν στην Ευρωβουλή είναι αντίθετα στο ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Υπενθυμίζεται πως το 2013 ο κ. Ερντογάν προειδοποίησε τις Βρυξέλλες ότι εάν η Τουρκία δεν έχει ενταχθεί στην ενωμένη Ευρώπη έως το τέλος του 2024, 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, τότε η Άγκυρα θα αποσύρει την αίτησή της για είσοδο στην Ε.Ε.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα