Έπος στην Πράγα (VIDEO)

00:34 31/8/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΤΣΕΛΣΙ: 2-2 (5-4 στα πέναλτι)

ΓΗΠΕΔΟ: Εντέν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Έρικσον (Σουηδία)

Επικό ματς στην Πράγα όπου Μπάγερν και Τσέλσι τα έδωσαν όλα και χάρισαν μοναδικές συγκινήσεις. Τελικά νικήτρια η ομάδα του Γκουαρντιόλα με 5-4 στα πέναλτι αφού η κανονική διάρκεια τελείωσε ισόπαλη, 2-2.

Οι Βαυαροί

μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν στο 3ο λεπτό με τον Μάντζουκιτς. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ριμπερί από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Στην αντεπίθεση η Τσέλσι ξεδιπλώθηκε εκπληκτικά με τον Σίρλε να κόβει για τον Τόρες ο οποίος με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισπανός στο 16' από πλάγια θέση προσπάθησε με το εσωτερικό φάλτσο να σκοράρει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Επτά λεπτά μετά η Μπάγερν άγγιξε την ισοφάριση όμως ο Τσεχ έδιωξε εκπληκτικά το πλασέ του Ριμπερί. Στο 31' ο Τόρες βρέθηκε και πάλι σε καλή θέση αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Από εκεί και πέρα η Μπάγερν ανέβηκε. Είχε φάση στο 36' με τον Ριμπερί και δύο λεπτά μετά με τον Μίλερ. Λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος ο Ρόμπεν βρήκε χώρο όμως σούταρε πάνω στον Τσεχ.

Εξαιρετικός ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος με την Μπάγερν να ισοφαρίζει μόλις στο 49' με πολύ ωραίο σουτ του Ριμπερί έξω από την περιοχή. Δύο λεπτά μετά ο Γάλλος είχε ακόμα ένα καλό σουτ αλλά αυτή τη φορά δεν βρήκε στόχο. Το σουτ του Ρόμπεν στο 56' δεν είχε τύχη και δέκα λεπτά μετά η Τσέλσι έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Ντάντε γλίστρησε και έχασε τη μπάλα, ο Όσκαρ αστόχησε απέναντι στον Νόιερ και στη συνέχεια της φάσης ο Λάμπαρντ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 68' ο Αζάρ ελευθερώθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε πάνω στον Νόιερ. Δέκα λεπτά μετά οι "μπλε" είδαν την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά του Ιβάνοβιτς. Η Μπάγερν απάντησε στο 83' όταν ο Κρος βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το σουτ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Νταβίντ Λουίζ με κεφαλιά εξ επαφής έστειλε την μπάλα πάνω στον Νόιερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Ραμίρεζ μάρκαρε σκληρά τον Γκέτσε και αποβλήθηκε. Στο 89' ο Ριμπερί σουταρε από καλή θέση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί μόλις στο 94' ο Αζάρ χόρεψε την άμυνα της Μπάγερν και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην Τσέλσι. Μετά το γκολ η Μπάγερν πίεσε. Στο 99' είχε καλή ευκαιρία με τον Σακίρι ενώ η επόμενη φάση ήρθε στο δεύτερο μέρος της παράτασης όταν στο 107' ο Μάντζουκιτς έπιασε από κοντά την κεφαλιά αλλά ο Τσέχ έδιωξε. Τέσσερα λεπτά μετά ο Σακίρι πλάσε από κοντά με τον Κάχιλ να διώχνει πάνω στη γραμμή. Ο Ριμπερί στο 117' εκτέλεσε φάουλ με τον Τσεχ να διώχνει εκπληκτικά. Η πίεση συνεχίστηκε και τελικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς ο Χάβι Μαρτίνεθ από κοντά έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί μετά από εννέα επιτυχημένες εκτελέσει ο Λουκάκου έχασε το τελευταίο πέναλτι και ο τίτλος πήγε στην Μπάγερν με 5-4.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

Αλάμπα: 1-0 η Μπάγερν

Νταβιντ Λουίζ: 1-1 η Τσέλσι

Κρος: 2-1 η Μπάγερν

Όσκαρ: 2-2 η Τσέλσι

Λαμ: 3-2 η Μπάγερν

Λάμπαρντ: 3-3 η Τσέλσι

Ριμπερί: 4-3 η Μπάγερν

Α.Κόουλ: 4-4 η Τσέλσι

Σακίρι: 5-4 για την Μπάγερν

Λουκάκου: Απόκρουση

ΜΠΑΓΕΡΝ (Π.Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια (52'Χάβι Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Κρος, Λαμ, Ριμπερί, Μίλερ (71'Γκέτσε), Ρόμπεν (96'Σακίρι), Μάντζουκιτς

ΤΣΕΛΣΙ (Ζ.Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Ραμίρεζ, Λάμπαρντ, Σίρλε (86'Όμπι-Μίκελ), Όσκαρ, Αζάρ (112'Τέρι), Τόρες (98'Λουκάκου)

Keywords
Τυχαία Θέματα