Εποχή Βιλανόβα στην Μπαρτσελόνα

15:12 15/6/2012 - Πηγή: AEK365

Στα γραφεία της Μπαρτσελόνα βρέθηκε το πρωί ο Τίτο Βιλανόβα και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ισπανό να γίνεται και επίσημα ο νέος προπονητής της Κυπελλούχου Ισπανίας αναλαμβάνοντας στην θέση του Πεπ Γκουαρντιόλα. Πριν την παρουσίαση του προβλήθηκε βίντεο με στιγμές του Βιλανόβα στην ομάδα.
Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Βιλανόβα τόνισε: "Ξέρω πως θα είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, αλλά θα προσπαθήσουμε να μην χάσουμε κανένα παιχνίδι και κανέναν

τίτλο. Συμφώνησα να αναλάβω αυτή την αποστολή γιατί νιώθω πως είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Είναι μεγάλη τιμή που μου ανατέθηκε η θέση του προπονητή της Μπαρτσελόνα και πιστεύω πως είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ. Θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να βλέπει όμορφο ποδόσφαιρο από την Μπαρτσελόνα. Η σχέση μου με τον Πεπ Γκουαρντιόλα είναι τέλεια. Είναι σαν αδερφός μου και τον ευχαριστώ που μου έδωσε την δυνατότητα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Γνωρίζω πως θα χάσω σε όλες τις συγκρίσεις μαζί του, αλλά είμαι εδώ για να κάνω την δουλειά μου".
Για τους στόχους της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε: "Πρόθεση μας είναι να αποκτήσουμε έναν αμυντικό και έναν ακραίο. Τίποτα περισσότερο".
Όσο για το υπάρχον δυναμικό της Μπαρτσελόνα, ο Βιλανόβα δήλωσε: "Ο Ντάνι Άλβες θα μείνει. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Αν ο Κεϊτά θέλει να μείνει, θα μείνει. Έχω επαφή με τον Αμπιντάλ. Χάρηκα πολύ που τον είδα. Έχει χάσει βάρος αλλά είναι πολύ καλά".
Για τον Λιονέλ Μέσι είπε: "Είχα την τύχη να τον γνωρίζω από μικρό παιδί και μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι από τους πιο ήσυχους στα αποδυτήρια".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ δήλωσε για την πρόσληψη Βιλανόβα στην τεχνική ηγεσία: "Είμαστε υπερήφανοι που θα έχουμε στον πάγκο μας τον Τίτο Βιλανόβα. Όταν μου τον πρότεινε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή πως είναι ο κατάλληλος. Είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε να πάμε πολύ καλά. Είναι ικανότατος προπονητής, κουβαλά τις αρχές της Μάσια και είδα στα μάτια του τον ενθουσιασμό για την αποστολή που αναλαμβάνει".

Keywords
Τυχαία Θέματα