Επιτέλους νίκη για Λίβερπουλ

19:02 4/10/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 0-2
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Δύσκολη νίκη με 2-0 πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι, μέσα στην έδρα της Άστον Βίλα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με υπεροχή της Σίτι, αλλά χωρίς τέρματα. Αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο να σπάσει το μηδέν ήταν ο Αλεκσάνταρ Κολάροφ, αλλά το σουτ του στο 12' κόντραρε στον Χάτον και αφού βρήκε και στο δοκάρι κατέληξε κόρνερ. Η αμέσως επόμενη πολύ μεγάλη στιγμή προήλθε από τον Έντιν Τζέκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 35'

στέλνοντας την μπάλα ψηλά. Το πρώτο μισό έκλεισε με τους «πολίτες» να πολιορκούν την αντίπαλη περιοχή, αλλά και τον Αλί Σισοκό να απομακρύνει σχεδόν πάνω στην γραμμή σουτ του Βόσνιου στράικερ.

Το δεύτερο μισό ήταν πανομοιότυπο με το πρώτο και έξι λεπτά μετά την έναρξή του οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα. Η προσπάθεια του Αγουέρο όμως σταμάτησε, όπως και του Κολάροφ νωρίτερα, στο δοκάρι. Λάμπαρντ και Μπεντέκε πέρασαν στο παιχνίδι για να ενισχύσουν επιθετικά τις ομάδες τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι κλασσικές φάσεις παρέμειναν λίγες και μία τέτοια σημειώθηκε σχεδόν ένα τέταρτο πριν την λήξη, όταν ο Γκουζάν ήταν σε ετοιμότητα για να μπλοκάρει σουτ του Σίλβα. Μάλιστα ο Αμερικανός κίπερ έκανε το ίδιο σε προσπάθεια του Μανγκαλά, πέντε λεπτά αργότερα. Ο Γκουζάν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει το 0-0, αλλά μια ολιγωρία της άμυνάς του επέτρεψε στον Γιαγιά Τουρέ να ανοίξει το σκορ στο 82ο λεπτό, για να ακολουθήσει στο 88' ο Σέρχιο Αγουέρο και να διαμορφώσει το αποτέλεσμα.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκούζαν, Χάτον, Σεντέρος, Μπέικερ, Σισοκό, Ντελφ, Γουέστγουντ, Κλέβερλι, Ρίτσαρντσον (71' Γκρίλι), Ενζόγκμπια (71' Μπακούνα), Βάιμαν (61' Μπεντέκε)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Κομπανί, Μανγκαλά, Μίλνερ, Φερναντίνιο (56' Φερναντίνιο), Τουρέ, Σίλβα (84' Νάβας), Τζέκο (64' Φερνάντο), Αγουέρο

ΛΕΣΤΕΡ-ΜΠΕΡΝΛΙ: 2-1
Γήπεδο: King Power Stadium

Χαμένες βγήκαν Λέστερ και Μπέρνλι, που κόλλησαν στο 2-2.

Η Μπέρνλι ήταν αυτή που επιχείρησε να αιφνιδιάσει και στο 5ο λεπτό ο Γιούτκεβιτς έβγαλε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά ωστόσο δεν πρόλαβε κάποιος από τους συμπαίκτες του να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να την σπρώξει στα δίχτυα. Η Λέστερ, η οποία σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια δεν ξεκίνησε δυναμικά, απείλησε με τον Μαρέζ στο 14' αλλά ο Χίτον απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο άσος των γηπεδούχων. Ότι πάντως δεν κατάφερε ο Μαρέζ ως εκτελεστής, το πέτυχε ως δημιουργός στο 34΄με τον Σλουπ να εκμεταλλεύεται άριστα την ασίστ του και να νικά τον Χίτον. Η Μπέρνλι αντέδρασε και στο 39΄ισοφάρισε με σουτ του Κάιτλι έπειτα από προσπάθεια των Άρφιλντ και Γιούτκεβιτς όμως η Λέστερ απάντησε άμεσα και με κοντινό σουτ του Μαρέζ, πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της στο 2-1.

Στο δεύτερο μέρος η Μπέρνλι μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο η Λέστερ ισορρόπησε άμεσα και ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, περιορίζοντας τον μέχρι εκείνη την ώρα πιο κινητικό ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, Γιούτκεβιτς. Η Μπέρνλι με όπλο της την άμυνα δεν επέτρεψε ωστόσο στη Λέστερ να φτάσει κοντά στην περιοχή της με τους γηπεδούχους να μην έχουν και σε καλή μέρα τον Ουγιόα. Στα τελευταία λεπτά, η Μπέρνλι πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους και τελικά δικαιώθηκε με σκόρερ τον Γουάλας στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Σμάιχελ.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ντε Λαέτ, Κοντσέσκι, Ντρινκγουότερ, Μόργκαν, Χάμοντ (Τζέιμς 77'), Βάρντι, Σλουπ, Μουρ, Ουγιόα (Νούτζεντ 62'), Μαρέζ (Νόκαερτ 73')

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τριπιέρ, Σακέλ, Νταφ, Μι, Κάιτλι (Γουάλας 78'), Αρφιλντ, Μπόιντ (Σορντέλ 66'), Γουόρντ, Μπαρνς, Γιούτκεβιτς

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΣΤΟΟΥΚ: 3-1
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Την πρώτη της νίκη στη σεζόν πέτυχε η Χάντερλαντ, που επικράτησε με 3-1 της Στόουκ

Η Σάντερλαντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή προσπάθεια των παικτών της. Ο Φλέτσερ έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από εκτέλεση πλαγίου, έβγαλε τη σέντρα και ο Γουίκαμ με κεφαλιά σημείωσε το πρώτο του τέρμα φέτος στο πρωτάθλημα, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Ο Ενζόνζι είχε μια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 7ο λεπτό και η ισοφάριση δεν άργησε τελικά να έρθει. Η Στόουκ έφυγε στην κόντρα και ο Άνταμ αφού ξεπέρασε τον έναν αντίπαλό του, πλάσαρε κάτω από τα πόδια του τελευταίου αμυντικού που βρήκε μπροστά του για να νικήσει τον Μανόνε και να διαμορφώσει το 1-1. Η χαρά των φιλοξενούμενων πάντως δεν κράτησε για πολύ. Στο 23' η Σάντερλαντ χτύπησε ξανά στον αέρα, αυτή τη φορά με δυνατή κεφαλιά του Φλέτσερ έπειτα από σέντρα του Γκόμεζ και πήρε εκ νέου προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερη δουλειά είχε ο διαιτητής παρά οι ποδοσφαιριστές αφού τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα τον ανάγκασαν να βγάλει έξι φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σάντερλαντ είχε τον έλεγχο στην αναμέτρηση και κατόρθωσε στο 78ο λεπτό να κλειδώσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με τον Φλέτσερ να χρίζεται για 2η φορά σκόρερ εκμεταλλευόμενος λάθος γύρισμα του Γουίκαμ και να ολοκληρώνει μια εξαιρετική εμφάνιση στο τελικό 3-1 για τις «μαυρόγατες».

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Τζόουνς, Φαν Άανχολτ, Βεργίνι, Ο'Σέι, Κάτερμολ, Λάρσον (Μπριντκατ 70'), Γκόμεζ (Ρόντγουελ 70'), Μπάκλεϊ (Τζόνσον 59'), Γουίκαμ, Φλέτσερ

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουίλσον, Μουνιέσα, Ενζόνζι, Γουέλαν,Αρναούτοβιτς, Ανταμ (Μπόγιαν 69'), Μόουζες (Ασαϊντί 17'), Κράουτς (Γουόλτερς 77').

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 2-1
Γήπεδο: Άνφιλντ

Επιτέλους νίκη για τη Λίβερπουλ, που επικράτησε με 2-1 της Γουέστ Μπρομ.

Το ξεκίνημα της Λίβερπουλ στο ματς ήταν εντυπωσιακό. Με έντονη πίεση από το πρώτο λεπτό, φρόντισε να κλείσει στα καρέ της την Γουέστ Μπρόμιτς φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ στο 14ο λεπτό όταν από το σουτ του Στέρλινγκ, η μπάλα κόντραρε και ο Λαλάνα δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίχτυα από δύσκολη γωνία. Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει την μπάλα στην κατοχή της με την Γουέστ Μπρόμιτς να μην μπορεί να εκδηλώσει ούτε αντεπίθεση. Το κατάφερε στο 35' όταν ο Μπεραχίνο τα έβαλε με όλη την άμυνα των γηπεδούχων εξαπολύοντας το δυνατό σουτ όμως ο Μινιολέ ήταν σε ετοιμότητα απομακρύνοντας την μπάλα. Η Μπρόμιτς μάλιστα ήταν αυτή που έχασε νέα καλή ευκαιρία με τον νεαρό Άγγλο επιθετικό να παίρνει την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής της Λίβερπουλ αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μινιολέ. Η λύση για τη Λίβερπουλ ήρθε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λαλάνα συνεργάστηκε άψογα με τον Χέντερσον, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο αριστερό σουτ νίκησε τον Φόστερ για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σε πιο χαμηλό τέμπο όμως με την συμπλήρωση δέκα λεπτών, μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Μαρκ Όλιβερ έπειτα και από υπόδειξη του βοηθού, ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Μπεραχίνιο ανατράπηκε καθαρά εκτός περιοχής από τον Λόβρεν όμως ο ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι με τον άσο της Γουέστ Μπρόμιτς να ισοφαρίζει σε 1-1. Η Λίβερπουλ όμως δεν πάγωσε και έξι λεπτά μετά ο Χέντερσον με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία του Φόστερ έπειτα από προσπάθεια του Στέρλινγκ, διαμόρφωσε το 2-1. Οι «κόκκινοι» δεν κατέβασαν ρυθμό και στο 68' έχασαν νέα καλή ευκαιρία με το σουτ του Μπαλοτέλι να περνά λίγο άουτ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Μανκίγιο (Τζόνσον 64'), Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο, Τζέραρντ, Χέντερσον, Λαλάνα, Κουτίνιο (Λέιβα 75'), Λάμπερτ (Μπαλοτέλι 64'), Στέρλινγκ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γκαμπόα, Λέσκοτ, Ντόουσον, Ποκονιόλι, Ντόρανς (Μουλούμπου 71'), Μόρισον, Γκάρντνερ, Μπραντ, Σεσενιόν, Μπεραχίνιο

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 2-2
Γήπεδο: Λίμπερτι

Ματσάρα στο «Λίμπερτι» με τη Σουόνσι να έρχεται ισόπαλη 2-2 με τη Νιούκαστλ.

Με τον Παπίς Σισέ στην κορυφή της επίθεσης η Νιούκαστ έδειχνε στο ξεκίνημα του αγώνα στο «Λίμπερτι» ικανή να προκαλέσει αναστάτωση στην άμυνα της Σουόνσι όμως με το πέρασμα του πρώτου 10λεπτου, οι «κύκνοι» άρχισαν να υπερισχύουν στον αγωνιστικό χώρο. Ότι δεν κατάφερε ο Μπονί στο 14' το πέτυχε στο 17' πλασάροντας εύκολα τον Κρουλ έπειτα από ωραία συνεργασία και ασίστ του Σίγκουρτσον. Η Σουόνσι συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα όμως από το πουθενά η Νιούκαστλ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια ισόπαλη. Ο Ομπερτάν κινήθηκε ωραία από τα πλάγια, έβγαλε τη σέντρα και ο Σισέ με ωραία προσπάθεια νίκησε τον Φαμπιάνσκι για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σίγκουρτσον να κρατά ξανά το «βιολί». Στο 51ο λεπτό, σέρβιρε για τον Ράουτλετζ, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Κρουλ για το 2-1. Ο Κρουλ έσωσε τη Νιούκαστλ στο 72΄από το 3-1 όταν ο Ντάιερ τροφοδότησε τον Μπονί το σουτ του οποίου όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα. Οι «καρακάξες» που είχαν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να ισοφαρίσουν για δεύτερη φορά στο ματς, ξανά με τον Σισέ.Ο Αμεόμπι, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο ματς, βρήκε τον επιθετικό της Νιούκαστλ μέσα στην περιοχή και αυτός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φαμπιάνσκι για το 2-2.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Ρίτσαρντς, Φερνάντεθ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Σέλβι, Κι, Ντάιερ (Μοντέρο 85'), Σίγκουρντσον (Εμνες 85'), Ράουτλετζ, Μπονί

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Νταμέ, Τιοτέ, Κόλμπακ (Ριβιέρ 68'), Ομπερτάν, Σισοκό, Γκουφράν (Αμεόμπι 57'), Σισέ (Πέρεζ 84')

ΧΑΛ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 2-0
Γήπεδο: KC Stadium

Την πρώτη της νίκη μετά από 5 ματς πέτυχε η Χαλ που επικράτησε με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας.

Ο Νιλ Γουόρνοκ μπορεί να δήλωσε πριν την έναρξη του ματς ότι περίμενε ένα ανοιχτό ματς ωστόσο το ξεκίνημα των δύο ομάδων ήρθε σε πολύ αργό τέμπο. Μια κεφαλιά του Γέλαβιτς στο 2' δεν στάθηκε ικανή να απειλήσει τον Σπερόνι ενώ οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν σε αλλαγή στο 11ο λεπτό με τον Μαριάπα να παίρνει τη θέση του Νταν. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν επηρεάστηκαν και ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι και να απειλήσουν την εστία του Χάρπερ χωρίς ωστόσο να χάσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή ήρθε τελικά για τη Χαλ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν ο Ρόμπερτσον βρήκε τον Ερνάντεθ στην περιοχή όμως ο τελευταίος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η Χαλ ξεκίνησε πολύ δυνατά. Σε δύο περιπτώσεις ο Γέλαβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει όμως στο 60ο λεπτό ο Ντιαμέ νίκησε τον Σπερόνι για το 1-0.Από εκείνο το σημείο και μετά η Χαλ πέρασε σε δεύτερο ρόλο με την Πάλας να αναλαμβάνει πλήρως τα ηνία του αγώνα αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Η Χαλ ήταν μάλιστα αυτή που έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 με τον Ραμίρεζ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί λάθος του Ντιλέινι. Τελικά ο Γιέλαβιτς ήταν αυτός που ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών, σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για την ομάδα του.

ΧΑΛ: Χάρπερ, Ρόμπερτσον (Ροσενιόρ 80'), Ντέιβις, Ντόσον, Τσέστερ, Ελμοχαμάντι, Χάντλστοουν, Ντιαμέ, Λίβερμορ, Ερνάντεθ (Ραμίρεζ 75'), Γέλαβιτς

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Κέλι, Νταν (Μαριάπα 11'), Ντελανέι, Γουόρντ, Γεντίνακ, Λέντλεϊ, ΜακΆρθουρ (Γκέιλ 69'), Μπολάσι, Πάντσεον, Κάμπελ (Σαμάκ 63')

Keywords
Τυχαία Θέματα