Επιτέλους νίκη για Κύπρο

22:07 11/9/2012 - Πηγή: AEK365

5ος ΟΜΙΛΟΣ- 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ- ΙΣΛΑΝΔΙΑ: 1-0
Γήπεδο: Αντώνης Παπαδόπουλος
Την παρθενική της νίκη στον όμιλο πέτυχε η Κύπρος, που επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Ισλανδίας.
Η Κύπρος ήταν πιο κινητική στα πρώτα λεπτά και στο 5' ο Χριστοφή επιχείρησε το μακρινό σουτ, σε κομπίνα από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Χάλντορσον, ενώ

στο 9' το σουτ του ίδιου παίκτη από δεξιά, σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Ισλανδίας.
Ο Χριστοφή απείλησε αι στο 12ο λεπτό με σουτ ου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 14΄ο Ζούνιορ έκοψε το σουτ του Μπιάρνασον σε κόρνερ.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Χάλνταρσον δε δυσκολεύτηκε από το σουτ του Μακρίδη, ενώ στ 22' ήταν η σειρά του Κίσσα να πει όχι σε προσπάθεια του Μππιάρνασον.
Η Κύπρος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 33' ο Σολωμού από δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά σε ετοιμότητα ο Χάλντορσον απέκρουσε τη μπάλα.
Τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, τα σουτ του Μακρίδη στο 39', με τον Χάλντορσον να είναι ξανά εκεί.
Οι Κύπριοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην επανάληψη και στο 57ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Χριστοφή, έδωσε στον Μακρίδη, που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Δύο λεπτά αργότερα η Ισλανδία είχε δοκάρι με τον Φινμπόγκασον, ενώ στο 60' ο Χάλντορσον είπε όχι σε σουτ του Κωνσταντίνου.
Μάλιστα οι Ισλανδοί έμειναν και με 10 παίκτες στο 87ο λεπτό, λόγω αποβολής του Ότενσεν.
ΚΥΠΡΟΣ: Κίσσας, Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Μερκής, Σολωμού, Ντομπρασίνοβιτς (77' Σιέλης), Λαμπάν, Νικολάου, Μακρίδης (90+2' Δημητρίου), Χριστοφή, Κωνσταντίνου (66' Αλωνεύτης).
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ότενσεν, Μπιάρνασον, Γκ.Σίγκουρντσον, Γκίσλασον, Έιρικσον (63' Σκούλασον), Ντανίελσον (77'Γκούντμουντσον), Ρ.Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον (46' Φινμπόγκασον).

Keywords
Τυχαία Θέματα