Επιστρέφει ο Παπαδήμος υπό όρους

23:26 9/11/2011 - Πηγή: AEK365

Μετά την αναβολή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για αύριο και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το πρόσωπο του κ. Πετσάλνικου φαίνεται ότι επανέρχεται στις συζητήσεις η επιλογή του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ κ. Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Παπαδήμος ωστόσο φέρεται να θέτει τρεις όρους για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού:

Η όποια λύση να φέρει την υπογραφή των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, να υπάρχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα περισσότερα πολιτικά στελέχη της ΝΔ και, τέλος, η θητεία της κυβέρνησης να είναι κατά τι μεγαλύτερη από τη 19η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν τίθεται καμία αξίωση από τον ίδιο για την στελέχωση του οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος είχε για την Πέμπτη προγραμματισμένη ομιλία στην Ολλανδία, την οποία ανέβαλε. Σύμφωνα εξάλλου με άλλες, μη διασταυρωμένες πληροφορίες, υπήρξε το βράδυ και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά.

Επιστρέφοντας στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, είτε με τον Λουκά Παπαδήμο, είτε με τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Πάω αύριο ανοιχτός σε ό,τι μου προτείνουν».

Αλλά και λίγο αργότερα, με επίσημη δήλωσή του στα μικρόφωνα, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Πολλοί φαίνεται ότι θα το ήθελαν, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος».

Από την πλευρά του, ο Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε: «Εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ ποιος θα είναι πρωθυπουργός της χώρας. Του δίνω άμεση προτεραιότητα και πιστεύω ότι αύριο, μια άλλη μέρα, θα επικρατήσει περισσότερη σωφροσύνη απ' ότι σήμερα».

Από την άλλη ωστόσο, το ΚΚΕ που δε συμμετέχει στη σύσκεψη, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «άθλιο παζάρι που παίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης μπροστά στα μάτια του λαού» και επανέλαβε ότι «δεν πήγε και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία συνάντηση πολιτικών αρχηγών που συζητά ή επικυρώνει τη διαμόρφωση κυβέρνησης για να οδηγήσει δεμένο το λαό στην ανεξέλεγκτη πτώχευση που του φέρνουν».

«Παρακολουθούμε μια απίστευτη φαρσοκωμωδία. Όλα όσα εκτυλίσσονται τούτες τις ώρες παραπέμπουν στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πλέον τη μόνη επιλογή προστασίας από τον εκφυλισμό της δημοκρατίας που παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα