Επικός τίτλος για Μάρει

18:28 28/9/2014 - Πηγή: AEK365

Με συγκλονιστικό τρόπο επέστρεψε στους τίτλους ο Άντι Μάρει! Ο Βρετανός πρωταθλητής, έσωσε 5 Championships Point του Τόμι Ρομπρέδο και κατάφερε να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή για να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο εδώ και 15 μήνες, από τον ιστορικό του θρίαμβο στο Wimbledon τον Ιούλιο του 2013!

Τον 29ο τίτλο και έναν από τους πιο δύσκολους της καριέρας του πανηγύρισε ο Άντι Μάρει!

Μετά από μια συγκλονιστική μονομαχία στο γεμάτο κεντρικό court του Shenzhen Longgang Tennis

Centre, ο Μάρει γύρισε - κυριολεκτικά - από την κόλαση και αφού έσωσε πέντε Championships Point του Ρομπρέδο στο συναρπαστικό tie break του 2ου σετ, επικράτησε με 5-7, 7-6(9), 6-1 του αντιπάλου του, φτάνοντας στην επική ανατροπή μετά από δυόμιση ώρες αγώνα!

Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι το ματς φαινόταν τελειωμένο για τον Μάρει, από τη στιγμή που ο Ρομπρέδο προηγήθηκε με 6-2 στο tie break του 2ου σετ, έχοντας τα πρώτα του τέσσερα match point.

Σε εκείνο το σημείο ο Σκωτσέζος φαινόταν φανερά εκνευρισμένος με την απόδοσή του και τις επιλογές του στις κρίσιμες στιγμές του tie break, όμως δεν τα παράτησε και κατάφερε να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, παίζοντας απίστευτο τένις σε συγκεκριμένους πόντους, με αποτέλεσμα να σώσει και 5ο championship point του αντιπάλου του και να εκμεταλλευτεί το 5ο δικό του set point για να φτάσει στην καθοριστική ισοφάριση στα σετ.

Ο 27χρονος Μάρει προερχόταν από μια επίσης πολύ δύσκολη νίκη με ανατροπή επί του Χουάν Μονάκο στα ημιτελικά του πρώτου Shenzhen Open, αγωνιζόμενος με wild card στο νεόφερτο 250αρι τουρνουά της ATP.

Δεν ήταν μόνο ο πρώτος του τίτλος, μετά το Wimbledon 2013 αλλά και η πρώτη του συμμετοχή σε τελικό μετά από την ιστορική του κούρσα στα χορτάρινα courts του All England Club, με τον Βρετανό να υποβάλλεται σε εγχείρηση στην πλάτη τον Οκτώβρη του 2013 αδυνατώντας να πιάσει σταθερά υψηλή απόδοση τη φετινή χρονιά.

Ο Ρομπρέδο έκανε ένα σπουδαίο τελικό για δύο σετ, παίζοντας καλύτερα απ'τον αντίπαλό του, ωστόσο παρουσίασε τα γνωστά προβλήματα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, όταν είχε τον απόλυτο έλεγχο και τη δυνατότητα να κλείσει το ματς.

Στο καθοριστικό σετ, ο στεγνός πνευματικά και σωματικά Ισπανός, δεν μπόρεσε να αντιπαρατάξει απολύτως τίποτα απέναντι στον Μάρει και επηρεασμένος απ'την κούραση και ενδχομένως κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, παράτησε εντελώς το ματς, περπατώντας στο court στα τελευταία games.

Με δυσκολία βγήκαν τα παρακάτω λόγια απ'το στόμα του Ρομπρέδο, στην τελετή απονομής: "Είναι δύσκολο να δεχθείς αυτή την ήττα μετά από τέτοιο ματς. Στο τέλος, το άξιζε ο Άντι. Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι'αυτό. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά".

Από την πλευρά του, ο Μάρει παραδέχθηκε ότι στάθηκε πολύ τυχερός σώζοντας όλες αυτές τις ευκαιρίες του Ρομπρέδο, ενώ σε ένδειξη σεβασμού προς τον αντίπαλο, είπε ότι ο Τόμι ίσως άξιζε παραπάνω αυτόν τον τίτλο.

"Ήταν απίστευτα δύσκολο ματς. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Στάθηκα τυχερός. Πάλεψα, προσπάθησα για το καλύτερο. Ο Τόμι έκανε εξαιρετικό ματς και ίσως άξιζε να πάρει τον τίτλο, είχε πολλές ευκαιρίες στο 2ο σετ.

Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη. Με βοηθήσατε να γυρίσω αυτό το ματς. Πέρασα υπέροχα εδώ αυτή την εβδομάδα και θα επιστρέψω του χρόνου"

Ο τίτλος και οι 250 βαθμοί που κέρδισε ο Μάρει, θα τον βοηθήσουν πολύ στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει ώστε να προκριθεί για 7η συνεχόμενη χρονιά (απ'το 2008) στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου.

Πριν το τουρνουά, ο Μάρει βρισκόταν στην 11η θέση της ATP Race και μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Σένζεν θα βρεθεί στη 10η θέση με 3,405 βαθμούς, μόλις 105 λιγότερους απ'τον 8ο της ειδικής κατάταξης, Τόμας Μπέρντιχ.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Μάρει θα πάρει μέρος στο Japan Open του Τόκιο, έχοντας ως βασικούς ανταγωνιστές του τους Βαβρίνκα, Νισικόρι, Ράονιτς και Φερέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα