Έπιασε κορυφή ο Άγιαξ

17:43 10/3/2013 - Πηγή: AEK365

EREDIVISIE 26η αγωνιστική

Άγιαξ-Τσβόλε 3-0
(19' Σίγκθορσον, 26' Ντε Γιόνγκ, 80' Μπόριγκτερ)

Ο Άγιαξ τις τελευταίες αγωνιστικές έχει επιστρέψει για τα καλά στην διεκδίκηση του ολλανδικού πρωταθλήματος και ευκαιρίες σαν και αυτή που του παρουσιάστηκε με την ήττα της Αϊντχόφεν δεν θα μπορούσε να τις αφήσει ανεκμετάλλευτες. Έτσι, στο "Άμστερνταμ Αρένα", ο Άγιαξ κέρδισε 3-0 την αδύναμη Τβόλε και βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή έχοντας ένα βαθμό διαφορά

από Αϊντχόφεν και Φέγενορντ. Πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι προηγούνταν ήδη με δυο χάρη σε τέρματα του Σίγκθορσον (19') και Ντε Γιόνγκ (26') με τον Μπόριγκτερ να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 80ο λεπτό. Σημειώνεται πως ο Άγιαξ παρέμεινε αήττητος για έκτη σερί αγωνιστική.

Ουτρέχτη-Βάλβαϊκ 1-0
(78' Μουλένγκα)

Ακόμα πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν απευθείας στο Europa League βρέθηκε η Ουτρέχτη που κέρδισε 1-0 την Βάλβαϊκ χάρη σε γκολ του Μουλένγκα στο 78ο λεπτό. Πλέον η Ουτρέχτη απέχει έξι βαθμούς από την τέταρτη θέση ενώ αυτή την στιγμή είναι μέσα στα play-off για το Europa League. Η Βάλβαϊκ μετρά πλέον μια νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές και θα δώσει την δική της μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τβέντε-Φίτεσε 0-1
(63' Βίλφριντ)

Ένατη νίκη εκτός έδρας για την Φίτεσε καθώς πέρασε και από την έδρα της Τβέντε επικρατώντας με 1-0 και διατηρήθηκε σε απόσταση δυο βαθμών από την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Βίλφριντ στο 63ο λεπτό με την Φίτεσε να πετυχαίνει την τέταρτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Η Τβέντε επιβεβαίωσε πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση καθώς σε έξι αγωνιστικές έχει μαζέψει μόλις δυο βαθμούς.

Ρόντα-Φέγενορντ 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα