Έπαινε 120.000 ευρώ στο ΟΦΗ, ζητάει πάνω από 200.000 ευρώ απ’ την ΑΕΚ!

15:07 28/7/2012 - Πηγή: AEK365

Το θέμα της απόκτησης του Βαγγέλη Μάντζιου από την ΑΕΚ έχει εξελιχθεί σε... θρίλερ. Ο Έλληνας επιθετικός αποτελεί τον εκλεκτό του Θωμά Μαύρου για την επίθεση της Ένωσης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση του. Οι λόγοι είναι ότι αφενός η διοίκηση κρίνει τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή υπερβολικές και αφετέρου δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι συνθήκες για να προχωρήσει η συμφωνία.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα του Μάντζιου, άποψη της διοίκησης ήταν ότι ένας ποδοσφαιριστής στα 30 του

χρόνια, που η καθοδική πορεία της καριέρας του τον οδήγησε στον ΟΦΗ, δεν θα μπορούσε για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ να ζητάει περισσότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνε στην ομάδα της Κρήτης. Για το λόγο αυτό η θέση της ήταν ότι η πρότασή της προς αυτόν δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ, όσο ήταν πέρσι το συμβόλαιό του στον ΟΦΗ. Παρ' όλα αυτά, δέχθηκε να ικανοποιήσει την επιθυμία του Μαύρου (ο οποίος εκτιμά ότι η απόκτηση του Μάντζιου θα προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο και θα... ξυπνήσει την κίνηση των διαρκείας) και να καταθέσει πρόταση προσφέροντάς του τελικά 150.000 ευρώ τον χρόνο, συν κάποια λογικά μπόνους (επιπλέον χρήματα αν ξεπεράσει τα 15 και τα 20 γκολ).

Ωστόσο, αυτή η προσφορά δεν ικανοποίησε τον παίκτη, ο οποίος έκανε μια αντιπρόταση στην ΑΕΚ, βάση της οποίας θα εισπράξει 150.000 ευρώ ως στάνταρ, συν μια σειρά από μπόνους: 30.000 ευρώ αν φτάσει το 60% των συμμετοχών, άλλες 30.000 ευρώ αν ξεπεράσει το 80%, άλλες 30.000 ευρώ αν πετύχει 12 γκολ και άλλες 30.000 ευρώ αν ξεπεράσει τα 17. Είναι εύκολα κατανοητό ότι, βάσει αυτής της πρότασης, ο Μάντζιος που σε αυτή την ΑΕΚ προορίζεται για βασικός και αναντικατάστατος είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα εισπράξει περισσότερα από 200.000 ευρώ και είναι κάτι περισσότερο από εφικτό για εκείνον να φτάσει να πάρει ακόμη και τα διπλά χρήματα από όσα προέβλεπε το συμβόλαιό του στον ΟΦΗ. Επίσης, ο παίκτης ζητάει 50.000 ευρώ ως προκαταβολή (δηλαδή, το ένα τρίτο του στάνταρ συμβολαίου του!).

Πέρα από το γεγονός ότι η διοίκηση θεωρεί αυτά τα χρήματα υπερβολικά τηρουμένων των αναλογιών, η ΑΕΚ δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει 50.000 ευρώ στον Μάντζιο ως προκαταβολή, όταν έχει αναγκάσει τους νυν παίκτες της να υπογράψουν διαδοχικούς διακανονισμούς για τα οφειλόμενα της περασμένης σεζόν, ώστε να εξοικονομήσει ότι μπορεί για να συγκεντρώσει τα χρήματα που της χρειάζονται προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα. Επίσης, θεωρεί πολύ ριψοκίνδυνο τη δεδομένη στιγμή να φορτώσει την ΠΑΕ με ένα συμβόλαιο ουσιαστικά άνω των 200.000 ευρώ, χωρίς να ξέρει καν αν η ομάδα θα καταφέρει να αποκτήσει τελικά φορολογική ενημερότητα. Μένει να φανεί αν στις επαφές που θα ακολουθήσουν ο Μάντζιος θα δεχθεί να ρίξει νερό στο κρασί του. Άλλωστε, η μόνη πρόταση που δεδομένα έχει στα χέρια του είναι από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ο ΌΦΗ του έχει διαμηνύσει ότι το ... ταβάνι των φετινών του συμβολαίων θα είναι οι 70.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα