Εντυπωσιακή αρχή στα σινεμά για το Iron Man 3

23:44 30/4/2013 - Πηγή: AEK365

Καθόλου άσχημη αρχή δεν έκανε το Iron Man 3, αν υπολογίσει κανείς ότι ακόμα δεν έχει αρχίσει να προβάλλεται στις ΗΠΑ!

Συνολικά, το Iron Man 3 προβλήθηκε στις αίθουσες 42 χωρών και συγκέντρωσε περισσότερα από 195,3 εκατομμύρια δολάρια στις πρώτες μέρες προβολής. Στην Ελλάδα έκοψε 41.211 εισιτήρια,

αριθμός όχι κακός, αλλά όχι και τόσο μεγάλος.

Στις ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει την προβολή της την Παρασκευή.

Το Iron Man 3 με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Γκουίνεθ Πάλτροου ξεπέρασε σε εισπράξεις τους Εκδικητές (The Avengers) που είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 185 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες ημέρες προβολής της το 2012.

Οι Εκδικητές, όταν πλέον είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος προβολών τους, είχαν εισπράξεις 1,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και έγινε τρίτη πιο προσοδοφόρα ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου μετά το Avatar και τον Τιτανικό.

Το Iron Man 3 που θα αρχίσει να προβάλλεται στη βόρειο Αμερική στις 3 Μαΐου κατέρριψε το ρεκόρ του καλύτερου πρώτου Σαββατοκύριακου προβολής σε οκτώ περιοχές: Αργεντινή, Χονγκ Κονγκ, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Μαλαισία και Σιγκαπούρη.

Η αμερικανική ταινία περιπέτειας, πρώτη στο box-office σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, συγκέντρωσε 21,5 εκατομμύρια δολάρια στη Βρετανία, 19,2 εκατομμύρια δολάρια στη Νότια Κορέα, 18,4 εκατομμύρια δολάρια στην Αυστραλία, 16,1 εκατομμύρια στο Μεξικό και 14,7 εκατομμύρια στη Γαλλία.

Η ταινία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την προβολή της σε χώρες όπως η Γερμανία (1η Μαΐου) και η Ρωσία (2 Μαΐου).

Στην Κίνα, η ταινία θα προβληθεί την 1η Μαΐου, αλλά σε μια διαφορετική εκδοχή, με τους χαρακτήρες του έργου να είναι κινέζοι και τους ρόλους να υποδύονται κινέζοι πρωταγωνιστές, ενώ οι σκηνές έχουν γυριστεί στην Κίνα.

Το πρώτο Iron Man (2008) είχε συγκεντρώσει 585 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box-office και το δεύτερο (2010) περί τα 625 εκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα