Έντονη φημολογία για κλείσιμο της Βουλής της Τετάρτη!

23:26 3/6/2014 - Πηγή: AEK365

Η ύπαρξη έντονης φημολογίας περί απόφασης για το κλείσιμο της Βουλής την Τετάρτη καταγράφεται σε ρεπορτάζ που ανήρτησε πριν από λίγο η ιστοσελίδα iefimerida. Προ ημερών είχαν κάνει την εμφάνισή τους σενάρια για πρόωρο κλείσιμο της Ολομέλειας και επίσης πρόωρη έναρξη των θερινών τμημάτων της Βουλής, ωστόσο σε πρώτη φάση είχαν διαψευστεί από τον

πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Όμως η φημολογία επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα με πιο... συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ του iefimerida αναφέρονται τα εξής: «Μεγάλη φημολογία επικρατεί από το βράδυ της Τρίτης στους κοινοβουλευτικούς κύκλους πως την Τετάρτη θα κλείσει η Βουλή, μετά τις αποφάσεις για την άρση ασυλίας για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό. Κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν στο iefimerida πως αύριο μετά την ολοκλήρωση της άρσης ασυλίας δεν υπάρχει κάποιο νομοσχέδιο ή ενέργειες που να χρειάζονται την Ολομέλεια της Βουλής, συνεπώς, αυτή θα κλείσει για να ανοίξουν μετά από δύο εβδομάδες τα θερινά τμήματα της Βουλής. Η απόφαση για το αν θα κλείσει ή όχι η Ολομέλεια της Βουλής ανήκει στην κυβέρνηση και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με προεδρικό διάταγμα. Το κλίμα που διαρρέεται είναι πως κατά πάσα πιθανότητα το κλείσιμο της Ολομέλειας θα γίνει αύριο, ενόψει και του επικείμενου ανασχηματισμού, ωστόσο, μένει να αποσαφηνιστεί το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».
Το εν λόγω σενάριο αφορά την ΑΕΚ για τον λόγο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την κατασκευή του γηπέδου της από την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Βέβαια, σε περίπτωση που η συγκεκριμένη φημολογία επιβεβαιωθεί, τόσο ως προς τις προθέσεις όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα (αν δηλαδή η έναρξη των θερινών τμημάτων γίνει σε δύο εβδομάδες), το... κακό δεν θα είναι μεγάλο για την Ένωση. Βάσει του προγραμματισμού που υπάρχει, η τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει την επόμενη Τρίτη (στις 15.00), συνεπώς η μια εβδομάδα (αυτή που θα διανύσουμε μέχρι τότε) είναι έτσι κι αλλιώς... χαμένη. Και έπειτα από την 4η συνεδρίαση της επιτροπής, θα έπρεπε να οριστεί η ημερομηνία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια (κάποια από τις επόμενες μέρες). Σε περίπτωση πρόωρου κλεισίματος της Βουλής, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, που αν όντως ξεκινήσει τις εργασίες του σε δύο εβδομάδας, αυτό ίσως να σημαίνει λίγες μέρες καθυστέρηση. Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν τα σενάρια θα επιβεβαιωθούν.
Τα τρία θερινά τμήματα της Βουλής (η περίοδος από το κλείσιμο της Ολομέλειας μέχρι τον Σεπτέμβριο χωρίζεται χρονικά σε τρία «κομμάτια») λειτουργούν με το 1/3 του συνολικού αριθμού των Βουλευτών κάθε κόμματος. Τα κόμματα ανακοινώνουν από πριν τους εκπροσώπους τους σε κάθε τμήμα, όμως κάθε κόμμα έχει δικαίωμα αντικατάστασης βουλευτή ή βουλευτών, αν το κρίνει για κάποιο λόγο σκόπιμο. Για τον λόγο αυτό άλλωστε θεωρείται πολύ πιο εύκολη η ψήφιση νομοσχεδίων την συγκεκριμένη περίοδο, αφού μειώνεται το περιθώριο... εκπλήξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα