«Ενθουσιασμένος από το νέο Άρη»

21:37 12/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Μακεδόνας τεχνικός, με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ 101.8 είπε:

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Άρη, που διεξήχθη στη Βουλγαρία: «Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την παραμονή μας στη Βουλγαρία. Από τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είμαι απλώς ευχαριστημένος, θα έλεγα ότι είμαι ενθουσιασμένος. Εξ ανάγκης μπήκαμε στη λογική να πάρουμε «ρούκις» από το κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής. Σκέφτηκα πιο πρακτικά φέτος και μαζί με αυτά τα παιδιά πήραμε και κάποιους

αρκετά έμπειρους, για να στηρίξουν την προσπάθεια. Στα χαρτιά φαίνεται καλά δομημένη και ισορροπημένη η ομάδα μας κι έτσι είναι και η εικόνα από τα πρώτα φιλικά. Με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο του πρώτου φιλικού, στα υπόλοιπα αγωνιστικά λεπτά και στους άλλους δύο αγώνες είχαμε υποδειγματική συμπεριφορά. Οι ξένοι έχουν διάθεση και έχουν πολύ καλύτερη αντίληψη από εκείνους της περσινής ομάδας, που κουραστήκαμε πολύ κι εγώ και οι συνεργάτες μου να τους βάλουμε σε μια σειρά. Το καλύτερο, πάντως, που έχουμε είναι το άριστο κλίμα».

Για την άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: «Ακόμα δεν έχουμε πάρει το ΟΚ από τη FIBA για την άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών, όμως έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι κόποι μας θα ευοδωθούν».

Για την περίπτωση απόκτησης του Μιχάλη Πελεκάνου: «Το μπάτζετ μας θα είναι περίπου στα 350.000 ευρώ, με μια μικρή υπέρβαση εάν αποκτηθεί ο Μιχάλης Πελεκάνος. Είναι ένα παιδί που το εκτιμώ πολύ, όπως και τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει μέχρι τώρα. Σέβεται την πρόσκληση που του έχει κάνει ο προπονητής που τον έχει αναδείξει, ο Αργύρης Πεδουλάκης, και περιμένει να ενσωματωθεί στον Παναθηναϊκό. Αυτό στα μάτια μου δείχνει σημαντικό. Ωστόσο, εάν το δούμε από αγωνιστική σκοπιά, πού είναι το συμφέρον του παίκτη, πιστεύω ότι οι δυνατότητες που θα του δοθούν στον Άρη και το ότι θα τον αγκαλιάσει ο κόσμος θα του επιτρέψουν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Στο χέρι του είναι να επιλέξει: να έρθει σε μια ομάδα που θα είναι πρωταγωνιστής ή να πάει σε μια ομάδα που θα συμπληρώνει το ρόστερ της και πιθανά δεν θα έχει χρόνο συμμετοχής, κάτι που δεν το εύχομαι».

Για την απώλεια του Ανέστη Πεταλίδη: «Για τον Άρη ο Ανέστης Πεταλίδης είναι θρύλος. Με προσωπική προσπάθεια κράτησε την ομάδα ψηλά. Μάζεψε πολλούς παίκτες, μεταξύ των οποίων κι εμένα. Του οφείλουμε πολλά. Το ότι δεν παραβρέθηκα στην κηδεία είναι κάτι που με βαραίνει, αλλά τι να κάνουμε. Αυτά έχει η ζωή».

Keywords
Τυχαία Θέματα