Ένας Κινέζος στη Formula 1

23:57 5/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ιστορία θα γράψει ο Μα Κινγκ Χουά, καθώς την Παρασκευή θα γίνει ο πρώτος Κινέζος πιλότος που θα οδηγήσει μονοθέσιο της Formula1. Ο Χουά θα λάβει μέρος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Γκραν Πρι της Ιταλίας, το οποίο διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Μόντσα, με την Hispania Racing.

Ο 24χρονος είχε δώσει το παρών και στις δοκιμές νέων του Σίλβερστοουν και δήλωσε πως αυτό είναι πολύ σημαντικό βήμα για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να κάνω πραγματικότητα

το όνειρό μου, δηλαδή να γίνω οδηγός της Formula1. Θα είναι η δεύτερη φορά μου στο μονοθέσιο μετά το Σίλβερστουν και τις δοκιμές Νέων.

Είμαι ενθουσιασμένος, αλλά και ήρεμος επειδή είχα προπονηθεί πολύ σκληρά ώστε να είμαι έτοιμος όταν παρουσιαζόταν η ευκαιρία. Όμως είναι η πρώτη φορά που ένας Κινέζος πιλότος παίρνει μέρος σε Γκραν Πρι και για τον κινέζικο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι ένα ακόμη τεράστιο βήμα, μια ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω εδώ», ανέφερε ο Χουά.

Ποιος είναι

Ο Μα Κινγκ Χουά γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1987 στη Σανγκάη και ξεκίνησε την καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό το 2005, όταν συμμετείχε στην ασιατική Formula Renault Challenge και στην ιταλική Formula 3000. Το 2005 έδωσε το παρών στο A1 Grand Prix και την αμέσως επόμενη χρονιά πήρε μέρος στη Formula Renault 2.0 NEC.

Ακολούθησαν η ισπανική Formula 3 το 2008 και η βρετανική το 2009 για να έρθει και η συμμετοχή στη Superleague Formula το 2010 με την ομάδα της Κίνας. Πέρυσι έλαβε μέρος στο κινέζικο πρωτάθλημα Touring Car, το οποίο και κατέκτησε με 116 βαθμούς, ενώ όπως προαναφέραμε, συμμετείχε και στις δοκιμές νέων του Σίλβερστοουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα