Ένας Έλληνας «Μπουράκι» καθημερινά στις Ακαδημίες της ΑΕΚ

11:59 20/1/2015 - Πηγή: AEK365

Παρελθόν από την ΑΕΚ θα αποτελέσει και επίσημα ο Έρικ Μπουράκι το επόμενο διάστημα, κάτι που στην ουσία είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο Άκης Ζήκος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ώρα των Σπορ. Ο Γάλλος εργοφυσιολόγος ήταν εκείνος που εκπόνησε το πρόγραμμα των Ακαδημιών και όπως λένε από την ΑΕΚ η συνεργασία με την ΠΑΕ ολοκληρώνεται, καθώς θέλουν έναν άνθρωπο που να βρίσκεται σε καθημερινή βάση στην Ελλάδα

και δίπλα στην ομάδα, χωρίς φυσικά να αλλάζει η φιλοσοφία στο πλάνο που έχει ξεκινήσει στις Ακαδημίες εδώ και 1,5 χρόνο.

Στην ΑΕΚ θέλουν και θα έχουν έναν Έλληνα «Μπουράκι» καθημερινά στα Σπάτα και όχι μία φορά τον μήνα, όπως αναγκαστικά λόγω του προγράμματός του γινόταν με τον Γάλλο.

Η δουλειά λοιπόν, του Άκη Ζήκου στα τμήματα υποδομής συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και με σκοπό να υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ΑΕΚ ξεκαθαρίζουν πως με τον κ. Μπουράκι οι επαφές θα συνεχιστούν, αλλά όχι σε επίσημη μορφή και πως αν τον χρειαστούν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο χρόνο θα είναι εκεί να βοηθήσει την ομάδα.

Τη θέση τώρα του Έρικ Μπουράκι θα πάρει (εκτός απροόπτου) ο Γρηγόρης Μπογδάνης, με τον οποίο η ΑΕΚ σε τελικές συζητήσεις.

Ο κ. Μπογδάνης είναι υπεύθυνος του εργαστηριού Εργομετρίας στη Σχολή Ικάρων και ξεκίνησε την επαφή του με τον αθλητικό χώρο ως αθλητής του άλματος επί κοντώ στον Παναθηναϊκό. Μετά την αποφοίτηση του από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητα στα άλματα του κλασικού αθλητισμού, ξεκίνησε ένα μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Loughborough της Μ. Βρετανίας όπου απέκτησε το Diploma in Ρ.Ε. Sports Sciensce, Master (Μ. Sc) και τέλος το Διδακτορικό (Ρη. D.) στον τομέα της Εργοφυσιολογίας και Βιοχημείας της Άσκησης.

Οι μεταπτυχιακές του σπουδές χρηματοδοτήθηκαν με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και το Βρετανικό Συμβούλιο. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Αθλητικών Επιστημόνων του Παν/μίου του Loughborough στους τομείς της Εργοφυσιολογίας και Αθλητικής Βιομηχανικής.

Έχει δημοσιεύσει 15 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες με θέματα Αθλητικής Βιομηχανικής και μυϊκού μεταβολισμού και έχει παρουσιάσει ερευνητικά αποτελέσματα σε 15 Διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου Εργομετρίας στη Σχολή Ικάρων και προπονητής στίβου στον Γ.Α.Σ. Χολαργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα