Ένας αντάρτης στο Κόπα Άφρικα

14:29 24/1/2012 - Πηγή: AEK365

Τρεις μήνες πριν, τον Οκτώβριο, στην Λιβύη ο Ουαλίντ Ελ Κατρουσί, βρισκόταν στα βουνά, αντάρτης, αναζητώντας το κρησφύγετο του Μουαμάρ Καντάφι και τώρα είναι στην αποστολή της εθνικής ομάδας επιζητώντας την διάκριση στο Κόπα Άφρικα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ελ Κατρουσί είδε έναν φίλο του να έχει χάσει το χέρι του σε μια από τις εξεγέρσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι. Τότε πήρε την απόφαση

να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να γίνει αντάρτης ψάχνοντας στα βουνά της Λιβύης τον Καντάφι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λίβυος ποδοσφαιριστής δεν αποχωριζόταν ποτέ το όπλο του ακόμα και μακριά από το πεδίο των μαχών με τον ίδιο να παραδέχεται πως δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη στο μυαλό του ότι θα συμμετάσχει στο Κόπα Άφρικα μετά την κατάρρευση του Καντάφι. Όπως είχε δηλώσει: "Η θέα τόσων θυμάτων από τον πόλεμο με ώθησαν στην αποχώρηση μου από την εθνική ομάδα προκειμένου να παλέψω για την ελευθερία. Η ζωή με τους αντάρτες ήταν τόσο σκληρή, παρότι ήθελαν να με προστατεύουν ως μέλος της εθνικής ομάδας".

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός της Λιβύης, ο Μανουέλ Πακέτα, δεν ξέχασε τον Ελ Κατρουσί και τον κάλεσε για το Κόπα Άφρικα με το έργο του ομοσπονδιακού τεχνικού να είναι δύσκολο καθώς οι επιλογές του, λόγω της έκρυθμης κατάστασης, περιορίζονταν στην πρωτεύουσα της Λιβύης την Τρίπολη.

Η κατάρρευση του καθεστώτος του Καντάφι έφερε αλλαγές και στην εθνική ομάδα καθώς η παραδοσιακή πράσινη εμφάνιση αντικαταστάθηκε από μία νέα, με λευκά, μαύρα και κόκκινα χρώματα. Επίσης το προσωνύμιο "πράσινοι" έπαψε να χρησιμοποιείται, αφού όλοι πλέον μιλούν για τους "Ιππότες της Μεσογείου". Πλέον οι διεθνείς τραγουδούν τον καινούριο εθνικό ύμνο, ενώ ο πρώην αρχηγός Ταρίκ Ελ Ταγιέμπ, ο οποίος είχε αποκαλέσει τους αντικαθεστωτικούς "αρουραίους και σκυλιά" εκπαραθυρώθηκε από τη νέα τάξη πραγμάτων που ορκίστηκε πίστη στο κυβερνών Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα