Ελλάς μπορείς, μπορείς να προκριθείς!

00:13 16/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012 - Α' Γκρουπ - 3η αγωνιστική
ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ (21:45, ET1 aek365)
ΓΗΠΕΔΟ: Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον

Σάντος, Παπασταθόπουλος και Γκέκας παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη Τύπου σίγουροι! «Θα τα καταφέρουμε», είπε ο Φερνάντο, «είμαστε 100% έτοιμοι για τον τελικό» πρόσθεσε ο Socratis!

Όλοι γνωρίζουν πως το Σάββατο στην Βαρσοβία η Ελλάδα

θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για να παρατείνει την παρουσία της στην τελική φάση του EURO 2012. Κόντρα στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του Α΄ ομίλου, την Ρωσία, τα παιδιά του Σάντος θα πρέπει να πάρουν τη νίκη. Εάν τα καταφέρουν... περνάμε, ότι και εάν γίνει στο άλλο ματς της Τσεχίας με την Πολωνία! Εάν όχι, η Ελλάδα γυρίζει πίσω...

Το άσχημο είναι πως η Ρωσία κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι. Η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό σε περίπτωση ήττας, καθώς σε αυτή την περίπτωση προκρίνεται μόνο αν ο αγώνας της Τσεχίας με την Πολωνία λήξει ισόπαλος, αφού στην τριπλή ισοβαθμία με Έλληνες και Τσέχους θα τερματίσει στην πρώτη θέση. Σε κάθε άλλη περίπτωση (νίκη Τσεχίας ή Πολωνίας και ήττα της Ρωσίας), η ρωσική ομάδα θα αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση. Αυτό σημαίνει πως η «Αρκούδα» δεν θα κάνει... παιχνίδια και θα παίξει και εκείνη για το «τρίποντο».
Πάντως η αλήθεια είναι πως η Ρωσία είναι το φαβορί, αλλά δεν είναι άτρωτη! Άλλωστε το απέδειξαν και οι Πολωνοί οι οποίοι με πολύ τρέξιμο και κλείσιμο των χώρων μπόρεσαν να... πνίξουν την «Αρκούδα». Αυτό το γνωρίζει καλά ο Σάντος και έτσι είναι αποφασισμένος να κάνει αλλαγές και να φρεσκάρει την Ελλάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και όχι μόνο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ζητήσει από τους διεθνείς έλεγχο του ρυθμού, καλή κυκλοφορία, καλή αμυντική λειτουργία και να «χτυπήσει» στις «στημένες» μπάλες. Η επιστροφή του Παπασταθόπουλου επιτρέπει την προώθηση του Κατσουράνη στα χαφ, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η αντικατάσταση του Χολέμπας ο οποίος έχει κάνει δύο συνεχόμενα άσχημα ματς!

Η πιθανή σύνθεση της εθνικής μας λοιπόν είναι: Σηφάκης κάτω απο τα δοκάρια. Δεξιός μπακ ο Τοροσίδης, αριστερός ο Τζαβέλας και στόπερ οι: Παπασταθόπουλος-Κ.Παπαδόπουλος. Στα χαφ θα αγωνιστούν πιθανότατα οι: Μανιάτης, Καραγκούνης, Νίνης και στην επίθεση οι: Φετφατζίδης, Φορτούνης, Γκέκας. Ο Σάντος αναμένεται να παρατάξει την εθνική είτε με 4-2-3-1 είτε με το αγαπημένο του 4-3-3. Πάντως όλα παραμένουν ανοιχτά όσον αφορά τόσο το σύστημα της Ελλάδας όσο και τα πρόσωπα, με δεδομένο πως ο Σάντος δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην προπόνηση.

Από την μεριά τους οι Ρώσοι του Άντβοκατ δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα όσον αφορά την παράταξη τους. Άλλωστε δεν έχουν λόγο να το κάνουν, με δεδομένο πως η... συνταγή, την πρώτη αγωνιστική με την Τσεχία, πέτυχε απόλυτα και την δεύτερη με την Πολωνία ναι μεν είχε κάποια προβλήματα αλλά συνολικά η «Αρκούδα» είχε καλή εικόνα. Έτσι οι Ρώσοι θα παραταχθούν με: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Α.Μπερεζούτσκι, Ζιρκό

Keywords
Τυχαία Θέματα