Έκθεση μετά τις αμερικάνικές εκλογές

17:32 21/9/2012 - Πηγή: AEK365

Προβληματισμός προκαλεί η είδηση που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ότι η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα δημοσιοποιηθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι χθεσινό δημοσίευμα της DW, επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, ανέφερε ότι δύσκολα θα δοθεί λύση

στο ελληνικό πρόβλημα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πριν από λίγες μέρες πληροφορίες ήθελαν τον Μπαράκ Ομπάμα να έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους να πάρουν τις όποιες αποφάσεις για τη χώρα μας μετά τις αμερικάνικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι ενδείξεις που θέλουν την ευρωζώνη να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους απάντησε ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχει σημειωθεί «ένα εντυπωσιακό κούρεμα του χρέους» και παράλληλα έχει εγκριθεί ένα δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα