Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας

13:25 28/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η δωδέκατη εκτέλεση θανατοποινίτη μόνο για το 2011 πραγματοποιήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ που φέτος έχει κάνει μακάβριο σερί εκτελέσεων. Σε όλες τις ΗΠΑ οι εκτελέσεις φτάνουν πλέον τις 39.

Τελευταίος στη λίστα ο 39χρονος θανατοποινίτης Φρανκ Γκαρσία, ο οποίος κατηγορούνταν για το φόνο της συζύγου του και ενός αστυνομικού το 2001.

Όλες οι εφέσεις του από το 2002 είχαν απορριφθεί κι έτσι χθες του δόθηκε η θανατηφόρα ένεση, ενώ ο θάνατός του διαπιστώθηκε

10 λεπτά μετά τη χορήγηση θανατηφόρου ενέσιμου διαλύματος χημικών ουσιών.

Από την άλλη, δεκαοκτώ εκλεγμένοι, εν ενεργεία και πρώην πολιτικοί, πρώην εισαγγελείς και δικαστές, περιλαμβανομένου του πρώην κυβερνήτη του Τέξας Μαρκ Ουάιτ, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι ζητώντας να καθυστερήσει τη εκτέλεση του θανατοποινίτη Χανκ Σκίνερ-ο οποίος δηλώνει αθώος- ώστε να γίνουν εξετάσεις DNA, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν αθωότητά του.

Ο 48χρονος Σκίνερ κατηγορείται για την τριπλή δολοφονία της κοπέλας του, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, και των δύο γιων της, που μαχαιρώθηκαν το 1993 και η εκτέλεσή του προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου.

«Το να εκτελεστεί ο κ. Σκίνερ χωρίς να εξεταστούν όλα τα στοιχεία θα κατεδείκνυε αδιαφορία από μέρους των αρχών στην πιθανότητα σφάλματος σε αυτή την υπόθεση και θα υπέσκαπτε χωρίς λόγο την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης στο Τέξας», αναφέρουν στην επιστολή τους οι πολιτικοί.

Το 2010 το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αναστείλει την εκτέλεση του Σκίνερ τρία τέταρτα πριν θανατωθεί, ενώ τον Μάρτιο του επέτρεψε να προσφύγει σε ομοσπονδιακό δικαστήριο το οποίο θα εκαλείτο να κρίνει εάν έπρεπε να γίνουν εξετάσεις του DNA του.

Keywords
Τυχαία Θέματα