Έκανε το πρώτο βήμα η Βέροια

22:18 17/1/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΒΕΡΟΙΑ-ΞΑΝΘΗ:2-1
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Το εύστοχο πέναλτι του Μάνταλου κράτησε ζωντανή την Ξάνθη στη Βέροια ενόψει της ρεβάνς για τη φάση των 16 του Κυπέλλου (2-1).

Το ματς

Η Βέροια

μπήκε με πολύ επιθετικό πνεύμα στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου κατάφερε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε αρχικά το σουτ του Μπαργκάν, όμως η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του επερχόμενου Κόστλι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0 με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή.Έξι λεπτά αργότερα, το σουτ του Γκιγιέρμο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 22' η ομάδα της Ημαθίας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της.Ο Μπαργκάν κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του από τον Βάλλα, όμως ήταν άστοχος από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο ρυθμός ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό και με γκολ για τη Βέροια με τον Κόστλι, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε κατά κράτος τον Λυμπερόπουλο για να κάνει το 2-0. Αυτή τη φορά όμως η Ξάνθη είχε "απάντηση" και αυτή ήρθε στο 66': Ο Μπάρμπας ανέτρεψε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή και ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, μειώνοντας σε 2-1. Η Βέροια όμως δεν το έβαλε κάτω. Μπορεί στο 83' να έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Αμαραντίδης με 2η κίτρινη κάρτα, στο 86' όμως η ομάδα του Καλαϊτζίδη έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κόστλι για το 3-1, με τον Λυμπερόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων.Έτσι το τελικό 2-1 δίνει προβάδισμα στη Βέροια.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Σνάουτσερ, Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Καλογέρης, Καλτσάς (72' Ολαϊταν), Γεωργέας, Μπαργκάν (87' Κάλι), Πέρεθ, Κόστλι

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μουκουάνα, Φλίσκας (62' Πρίττας), Ντιέ, Μαρίν, Μάνταλος, Σμιθ (76' Μαρσελίνιο), Μαρκόφσκι (62' Ράνος).

Keywords
Τυχαία Θέματα