«Είχε αλλού το μυαλό του ο Ζούρος»

09:42 13/7/2012 - Πηγή: AEK365

Η αποτυχία της εθνικής ομάδας μπάσκετ στο προολυμπιακό τουρνουά οφείλεται, σύμφωνα με τον Γιώργο Κολοκυθά, στο γεγονός πως το τεχνικό τιμ είχε αλλού το μυαλό του με τον υπεύθυνο της Εθνικής Ανδρών να στρέφεται κατά του Ηλία Ζούρου.

Ακολουθούν αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιώργος Κολοκυθάς στην εφημερίδα "Sportday"
- Η Εθνική απέτυχε στο Προολυμπιακό... Τελικά τι έφταιξε;
"Το προπονητικό τιμ

δεν στάθηκε ικανό να διαχειριστεί το φετινό υλικό της ομάδας, που ήταν σαφώς καλύτερο από το περσινό. Επαναλαμβάνω, φέτος δεν κατάφερε να διαχειριστεί την κατάσταση, είχε το μυαλό του περισσότερο σε άλλα πράγματα και όχι στην Εθνική. Όσοι είναι κοντά στην ομάδα γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοώ. Και τελικά αυτά τα άλλα πράγματα τα πλήρωσε η Εθνική. Έγιναν λάθη και στην επιλογή της 12άδας και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς ήμασταν και αδιάβαστοι και στραβοί".
- Ο Ζούρος δεν ήταν προπονητής και πέρυσι στη Λιθουανία; Τότε που η 6η θέση ήταν αν μη τι άλλο επιτυχία;
"Είπα κάτι προηγουμένως. Φέτος υπήρχε μεγάλη διαφορά με πέρσι. Ήταν άλλο το υλικό, καλύτερο. Και η διαχείριση του διαφορετική. Ο Φώτσης βρέθηκε ουσιαστικά εκτός ομάδας, δίχως λόγο και αφορμή. Υπήρχαν και άλλα. Υπήρχαν στιγμές που ξεχνούσαν ότι είναι στην Εθνική και είχαν το μυαλό τους αλλού. Τα πληρώσαμε όλα αυτά".
- Οι παίκτες δεν έχουν ευθύνη για τον αποκλεισμό;
"Όλοι οι παίκτες και κυρίως οι παλιότεροι έδειξαν μεγάλο ζήλο για να μπορέσει να προχωρήσει η Εθνική, να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρότι είχαν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Δίχως διακοπές ήρθαν στην Εθνική, αλλά δυστυχώς δεν βοηθήθηκαν από κανέναν".
- Όμως όλοι τους είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Και κυρίως όλοι τους δηλώνουν στρατιώτες της Εθνικής... Σας κάνει αισιόδοξο αυτή τους η συμπεριφορά;
"Η Εθνική αυτή έχει να δώσει πολλά, το μόνο ενθαρρυντικό μετά την χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, ήταν πως όλα τα παιδιά, ειδικότερα οι παλιότεροι που βοηθούν τους υπόλοιπους να μπουν στο πνεύμα της ομάδας, έκαναν δηλώσεις αισιόδοξες. Και είπαν πως θα αγωνίζονται στην Εθνική όσο αντέχουν. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα και θα το ξανακάνουν. Κάτι τέτοιο δίνει ελπίδες για το μέλλον της ελληνικής ομάδας. Άλλωστε υλικό υπάρχει και η Εθνική θα το αποδείξει στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας σε ένα χρόνο".
- Προφανώς με άλλον προπονητή...
"Ναι, με διαφορετική σύνθεση στο προπονητικό τιμ".
- Ο Ηλίας Ζούρος δεν πρόκειται να παραμείνει στην Εθνική... Σκέψη για τον διάδοχο υπάρχει;
"Εγώ τον ξέρω τον επόμενο προπονητή, ξέρω ποιος πρέπει να είναι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να πω περισσότερα".

Keywords
Τυχαία Θέματα